реклама

реклама

Днями в Черкаському національному університеті м. Б. Хмельницького відбулися "Дванадцяті Богданівські читання". Захід відбувся з нагоди 375-річчя від початку Козацької революції під проводом Богдана Хмельницького та 150-річчя від дня народження гетьмана Павла Скоропадського. Участь у засіданні взяв також перший заступник голови обласної ради Роман Сущенко.

Читання відбулося у форматі пленарного засідання та широких обговорень, і продовжилися у шести секціях наживо та у режимі реального часу дистанційно.

IMG_3538

- Українська козацька національна революція насправді була складним політичним процесом, що проходив під гаслами захисту віри, прав і свобод Війська Запорозького та українського народу. Він поєднав у собі боротьбу за національне визволення, масштабний масовий соціальний протест, з одного боку, а з іншого, добре організовані збройні форми громадянського протистояння. Революція супроводжувалася серйозними змінами всіх сфер і рівнів життєдіяльності українського суспільства. Її наслідки та уроки є актуальними і сьогодні. З цим погодилися усі учасники конференції, - резюмував Роман Сущенко.

Дискусія відбулася за участю академічних наукових кіл кількох українських вишів, представників Міністерство освіти і науки України, Українського козацтва, релігійних громад області, студентства, місцевих органів самоврядування, викладачів, істориків-науковців, освітян, журналістів та учнівської молоді.

За лаштунками конференції вдалося поспілкуватися з очільниками обласних осередків Українського козацтва, які організовано прибули на Черкащину. Отамани поділилися досвідом волонтерства та активної допомоги силам оборони у тилу, на фронті та на окупованих територіях.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Коментарі  

 
+8 #4 Осавул 18.12.2023 22:06
Назвіть точну кількість козацьких генералів і маршалів у ЧНУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 херой 18.12.2023 18:31
"Богданівські читання" включають вірщ Т,Г.Шевченка про Богдана ,який здав Україну москалям?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #2 сергій 18.12.2023 13:59
Цитую Тулумбас:
"вдалося поспілкуватися з очільниками обласних осередків Українського козацтва". А скільки ж тих осередків і чим вони займаються?

Вони козакують
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Тулумбас 18.12.2023 13:49
"вдалося поспілкуватися з очільниками обласних осередків Українського козацтва". А скільки ж тих осередків і чим вони займаються?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100