реклама

реклама Делікат

реклама

«Акуленятами пера» сьогодні стали студенти 1 курсу спеціальності «Журналістика» ННІ української філології та соціальних комунікацій Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Така посвята вже традиційна для студентів-журналістів.


Посвяту для майбутніх журналістів старші курси створили у вигляді ток-шоу із символічною назвою «Акули пера». Захід –- справжній прямий ефір, з прямими включеннями з «BBC» (насправді, жарт від 5 курсу), відеопривітаннями від викладачів, креативними завданнями «у студії» та, звичайно ж, гостями.

На свято першокурсників завітали головний редактор газети «Рідне місто Черкаси» Тетяна Громадська, головний редактор газети «Прес-центр» Андрій Кравець та директор ННІ УФ та СК Ігор Погрібний.

На фото: директор ННІ УФ та СК Ігор Погрібний

На фото: директор ННІ УФ та СК Ігор Погрібний


– Я вам бажаю, щоб ваше перо не поспішало попереду думки. Щоб ви завжди перевіряли те, що пишете. За кожним вашим словом, абзацом буде стояти людська доля. Навіть якщо людина заслуговує на хижацьке ставлення, це все одно людина! Пам’’ятайте про це! -– побажала студентам-журналістам Тетяна Громадська.

Старшокурсники ж із задоволенням ділилися враженнями, як самі колись ставали «акуленятами». Студент 5-Ж Олександр Литвиненко пам’’ятає, як на першому курсі із хвилюванням чекав цього заходу.

– Це була справжня подія! Ми цим пишалися. Тоді нас вже почали називати журналістами і ми усвідомлювали, що треба прагнути до досконалості, –- каже Олександр.

За його словами, назва посвяти в «акуленята пера» є символічною.

– Акулами вони стануть, коли попрацюють добряче. А поки що у них тільки ріжуться зуби, - жартує Олександр.

З захопленням про сьогоднішнє дійство говорять першокурсники.

– Для нас ця подія стала Рубіконом. Коли його переступаєш, назад дороги немає. Але це в хорошому сенсі, звичайно. Всі дуже переживали та метушилися напередодні, хотілося представити групу якнайкраще, а вже в розпалі свята стало набагато спокійніше, по-домашньому затишно, -– розповідає про свої враження Олександра Палій.

На завершення заходу привітала першокурсників зі святом і завкафедри «Журналістики, реклами і PR-технологій» Тетяна Бондаренко та вручила студентам-журналістам торти.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100