реклама

реклама

14 грудня вакцинальний автобус Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб вирушив до Корсунь-Шевченківського району. Виїзд організували для того, щоб жителі сільських громад могли пройти медичний огляд та щепитися від COVID-19, правця і дифтерії.

zar


Для проведення виїзного вакцинально-профілактичного заходу «Здоров’я понад усе» фахівці Черкаського обласного ЦКПХ об’єднали свої зусилля з колегами Корсунь-Шевченківського відділення Центру та працівниками Корсунь-Шевченківського ЦПМСД.

Першим пунктом, куди прибув вакцинобус, стало село Заріччя. Місцеві жителі для отримання щеплень прийшли до медичного пункту тимчасового базування.

Жителька села Заріччя Оксана цього дня вакцинувалася від правця і дифтерії:

«Вакцинуюся, бо хочу бути здоровою. Знаю, що треба кожні десять років робити щеплення від цих небезпечних хвороб. Я пропустила свій термін вакцинації, тож вирішила надолужити».

Далі вакцинальний автобус із мобільною бригадою вирушив до села Склименці. Тут людей вакцинували в автобусі.

Зручність такої вакцинації відзначив 55-річний Іван, який прийшов отримати щеплення від правця:

«Не треба нікуди їхати. Автобус під’їхав прямо під двір. Чому ж не скористатися такою нагодою? Ми живемо в селі, працюємо із землею, з тваринами. Тож захист від правця необхідний».

Відвідала мобільна бригада з вакцинації і підопічних психоневрологічного інтернату, що у селі Стеблів.

Загалом цього дня у трьох селах Корсунь-Шевченківського району щеплення від правця, дифтерії та COVID-19 зробили 74 людини.

Щеплені пацієнти отримали від фахівців Черкаського обласного ЦКПХ екоторбинки та буклети з корисною інформацією про здоровʼя.

У ході виїзної вакцинальної сесії спеціалісти обласного ЦКПХ роз’яснили також важливість профілактики неінфекційних хвороб, переваги здорового способу життя, збалансованого здорового харчування та необхідність фізичної активності.

Лікарка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань ЦКПХ Алла Балабан провела п’ятнадцяти відвідувачам заходу визначення індексу маси тіла. У чотирьох із виявилася надмірна вага.

zar9

Жителька Заріччя Олександра Іванівна, яка прийшла на вакцинацію разом із чоловіком, також скористалася нагодою визначити індекс маси тіла:

«Це добре, що нам сьогодні надали можливість не тільки вакцинуватися, а і пройти медичне обстеження. Треба і тиск свій тримати під контролем, і вагу. Лікарка вирахувала мені індекс маси тіла, і з’ясувалося, що в мене надмірна вага. Тож намагатимусь повернутися в форму».

Таке ж важливе, як фізичне, і психічне здоров’я. Тож фахівці обласного ЦКПХ обговорили з відвідувачами доступні способи покращення ментального здоров’я.

Про це повідомляє ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100