реклама

реклама Делікат

реклама

Відома парочка грабіжників, Боні та Клайд, віднедавна мешкає в Черкаському зоопарку. Там оновили колекцію хижаків. Привезли тварин із Західної України, інформують «Вікка-новини».

Придбали двох шестимісячних рисей на заміну старожилі зоопарку – 12-річній рисі Урсулі. Нині малята облюбовують новенький скляний вольєр. Проте у планах зоопарку – збудувати для них нові, просторіші апартаменти.

– У нас поки, на жаль, умови для утримання хижаків не досить гарні. Тому в наступному році почнемо будувати два комплекси для таких тварин, – говорить директор Черкаського зоопарку Євгеній Ван.

Зараз малих привчають до нового раціону. Особливий десерт для них – це так званий живий корм.

– Зараз у їхньому раціоні основною є яловичина. А також живий корм – голуби та щури, яких дають живими. Боні та Клайд на них активно полюють. Ще полюбляють сирі яйця. Після яєць аж лапи облизують, – пояснює працівник Черкаського зоопарку Ірина Компанієць.

Живий корм Боні та Клайд не тільки їдять, а й граються ним. Працівники звіринця виховують малих у турботі та любові. Навіть зробили для рисей спеціальну іграшку – з пір’ям.

– Ми їх намагаємося зробити контактними. Щоб вони не боялися працівників зоопарку, які їх годують. Я сподіваюсь, що коли вони подорослішають, то до них можна буде зайти, вони не виявлятимуть агресії, – каже працівник Черкаського зоопарку Сергій Біленко.

За Боні та Клайда довелося викласти більше сорока тисяч гривень. Та платили за тварин не з каси зоопарку. Гроші на придбання рисей дав місцевий спонсор. У планах керівника звіринця – придбання ще й леопарда.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100