На Черкащині тривають роботи по відновленню житлового багатоповерхового будинку в Умані, по якому рф нанесла ракетний удар 28 квітня цього року. У жовтні став відомий переможець тендеру на відбудову знищеного під'їзду будинку – уманська організації «Уманьрембуд-2».

IMG_20231227_140129

На демонтаж конструкцій виділили 6 мільйонів гривень, за умови впоратися до грудня. Втім, станом на сьогодні, роботи виконані не були. Також стало відомо, що уманська організації ще не працювала на такому відновленні житлових будинків.

Про це розповів під час пресконференції очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

– На обласному рівні ми намагалися максимально прискорити всі процеси: здійснення експертиз, проведення слухань із місцевим ОСББ, роботу з міською радою. Ми пройшли ці етапи до тендерних процедур, визначили переможця тендеру. Зараз постає питання, наскільки добросовісний цей переможець. Поки, результатів, які хотілося б бачити всім нам, я не помітив. Думаю, що внесені кошти мають бути повернуті в бюджет, можливо ми будемо перегравати тендер. Компанія, яка його виграла, асоціюється з негативними гравцями нашої області, зокрема політичними. Ймовірно тому їхні зобов'язання абсолютно не виконані, протягом зазначеного терміну, – повідомив Ігор Табурець.

За статистикою, на Черкащині за рік було 56 обстрілів, включаючи ракетні влучення і БпЛА типу «Shahed». За даними, внесеними до загального Реєстру пошкодженого та знищеного майна, на цьому обліку в області перебувають 453 об'єкти. 126 об'єктів вже вдалося відновити.

Найбільших втрат зазнала Уманщина: внаслідок повномасштабної збройної агресії рф, там налічується 24 загиблих та 31 поранений громадянин.

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
-3 #2 Перформанс jr 28.12.2023 16:22
А краще влаштуємо з синочком перформанс
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 Cтарый, давай я! 27.12.2023 19:27
Твоя кровинушка выиграет этот тендер!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100