реклама

реклама Делікат

реклама

Підвищити оплату праці молодим тренерам спортивних шкіл міста, а також винайняти житло для проживання викладачів ДЮСШ з інших міст вирішили депутати Черкаської міськради.

Зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012 – 2016 роки ухвалили на сьогоднішній сесії, інформує прес-служба Черкаського міськвиконкому.

За словами депутата від фракції Вільних демократів Андрія Більди, таким чином намагатимуться поліпшити умови роботи тренерському складу, а також збільшити кількість вихованців у спортшколах.

– Зараз катастрофічно не вистачає молодих кадрів, бо ніхто не хоче йти на таку малу зарплату,  наголошує Андрій Більда. – Тому в місті важко залучити до масового спорту якомога більше дітей. А програма, за нашими підрахунками, дозволить збільшити кількість жителів міста, які долучаться до здорового способу життя.

На думку директора департаменту освіти та гуманітарної політики Ірини Топчій, нині молоді тренери зовсім не мають жодних заохочень і їхня робота немотивована.

– Для прикладу, молоді вчителі у загальноосвітніх школах отримують більшу зарплату – 1400 гривень. Натомість викладачі спорту – 1100 гривень, – зазначила Ірина Топчій. – Тому цією програмою ми дещо покращимо умови оплати праці молодих спеціалістів: встановимо надбавки штатним тренерам-викладачам ДЮСШ за наявності груп початкової підготовки.

А саме:

- випускникам вишів фізичної культури і спорту, факультетів фізичного виховання – до 50% посадового окладу протягом перших 3-х років роботи;

- фахівцям, які вперше працевлаштовуватимуться в ДЮСШ і не мають досвіду роботи  до 50% посадового окладу протягом перших 3-х років роботи;

- фахівцям – до 20% посадового окладу;

- також передбачено преміювання директорів та заступників ДЮСШ за збільшення кількості молодих спортсменів.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100