реклама

реклама Делікат

реклама

Депутати Черкаської міськради на сьогоднішній сесії звернулися до обласної ради з проханням прийняти на баланс в обласну комунальну власність міську станцію швидкої медичної допомоги. Відповідне звернення озвучив депутат міськради, керівник департаменту охорони здоров’я МВК Олег Стадник.

Він повідомив, що у зв’язку з прийняттям Верховною Радою нового Закону «Про екстрену медичну допомогу», в області формуватиметься нова медична структура. Законом паралельно внесені зміни до бюджетного кодексу. Відповідно, з 1 січня 2013 року станції швидкої допомоги повинні фінансуватися з обласного бюджету.

– В області буде створена єдина система екстреної медичної допомоги з загальнодержавною вертикаллю. І з 1 січня ми не матимемо законних підстав для фінансування наших станцій швидкої допомоги. Тож їх треба передати в обласну комунальну власність, щоб забезпечити безперебійний процес надання медичної допомоги черкащанам. У нас залишилося півтора місяці до узгодження всіх питань. Область поки ніяким чином це питання не порушувала. Можливо, чекають сесії обласної ради, – зазначив у коментарі «Прочерку» Олег Стадник.

Станції швидкої допомоги в області мають також Сміла і Умань. Вони теж повинні передати їх на баланс області, а область відповідно – прийняти. До 1 січня також слід узгодити фінансування.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100