реклама

реклама

Фахівці Звенигородського районного відділу Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб продовжують активно профілактувати неінфекційні захворювання серед населення в громадах.

415992026_337872299056354_2669150287065075449_n

На початку січня в межах проведення Міжнародного дня здоров'я душі та тіла фахівці організували зустріч із внутрішньо переміщеними особами, які проживають у селі Гусакове, де провели інформаційно-просвітницький захід на тему: «Ментальне здоров'я: як подбати про себе».

Лікарка Звенигородського відділу Мар'яна Нестерова розповіла про важливість психічного здоров'я для реалізації цілей, втілення бажань, доброго фізичного самопочуття людини та провела заняття, як підтримувати власне ментальне здоров’я самостійно.

Для цього необхідно:

  • дбати про режим сну, намагатися лягати спати і прокидатися в одні і ті самі визначені години;
  • збалансувати харчування, збагатити його фруктами і овочами, додати фізичної активності: ранкові руханки, пішохідні прогулянки тощо;
  • уникати стресових ситуацій та навчитись адекватно на них реагувати.

Фахівчиня разом зі слухачами продемонструвала методи самозаспокоєння, роздала присутнім пам'ятки та ліфлети щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань.

Така зустріч проведена на виконання Плану роботи робочої групи обласної військової адміністрації з питань ментального здоров’я Координаційного центру з підтримки цивільного населення на 2024 рік, мета якого – популяризація та надання послуг у сфері психосоціальної підтримки населення області.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100