реклама

реклама

У  89-ті Симоненкові роковини на Черкащині вручили премію його імені кращим літераторам.

IMG_5787

Цьогоріч лауреатами  Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка стали Олександр Козинець із збіркою поезій «Ластовиння» та Ганна Кревська, авторка книги прози  «Прядиво роду».

IMG_5781

Переможців привітав заступник очільника області Олександр Шамрай.

– Вірші Симоненка тепер як настанова борцям за волю України, – наголосив він. – Дякую всім, хто популяризує його творчість. Хто працює на цій ниві. І продовжує творити, всупереч війні. Хто своєю творчістю збирає допомогу для наших ЗСУ. Це все – важливо!

Нагадаємо, цього року переможців премії обрали в номінації «За кращий художній твір». Загалом на розгляд комісії було подано понад 20 творів авторів із різних куточків країни.

Довідково:

Василь Симоненко – український письменник і журналіст, діяч українського руху опору, шістдесятник. Народився 8 січня 1935 року у селі Біївці Полтавської області. Після закінчення факультету журналістики працював на Черкащині. Зокрема, в обласних газетах «Черкаська правда» і «Молодь Черкащини». Помер поет 14 грудня 1963 року у віці 28 років.

Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка засновано у 2012 році на Черкащині.  Її призначають із метою вшанування пам’яті поета-гуманіста. А також для підтримки молодих авторів, їхнього заохочення до творчих пошуків у галузі літератури.

Пресслужба Черкаської ОВА

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100