реклама

реклама

Упродовж 2023 року в Черкаському обласному перинатальному центрі народилися 1 330 дітей. Серед імен, які давали новонародженим батьки — як популярні Андрій та Софія, так і рідкісні Алісія, Властеліна, Єсеній та Ремус.

71b9bf03672dacf6

Про це повідомили у Центральному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції у місті Київ, пише Суспільне.

За інформацією відділів державної реєстрації актів цивільного стану, у Черкаській області впродовж 2023 року надавали перевагу таким жіночим іменам: Анастасія, Анна, Емілія, Єва, Злата, Мія, Соломія.

Черкащанка Катерина народила доньку в жовтні 2023 року. Назвали Софією:

"Обирали імʼя для доньки дуже довго й важко. Чоловік завжди хотів доньку Машу, а я вподобала імʼя Ліана. Однак наші варіанти один одному не сподобалися. В інтернеті відкрили список імен й шукали те, яке сподобається нам обом. Це було імʼя Софія, яке доньці дуже пасує. У перинатальному з нас сміялись, що дуже вдало підібрали імʼя, оскільки Соню ніхто не міг розбудити", — розповіла вона.

Серед популярних чоловічих імен, повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні Мін'юсту, – Андрій, Богдан, Захар, Максим, Матвій, Олександр, Тимофій.

За бажанням батьків дітям також присвоювали рідкісні імена, а саме: жіночі – Алісія, Властеліна, Дінара, Ельзара, Закарія, Луана, Муна, Рута, Теона; чоловічі – Алім, Вакула, Добриня, Едем, Єсеній, Златан, Ілай, Ремус, Самедін, Ярем.

В сім'ї у черкащанки Марини у листопаді 2023 року народився довгоочікуваний син. Йому батьки обрали імʼя, яке не потрапило в список ані популярних, ані рідкісних:

"Ще до його народження ми обрали йому ім‘я. Запропонував мій чоловік. Пам’ятаю, ми тоді поверталися з УЗД. Нам сказали, що видно стать і це буде хлопчик. Дорогою додому в авто чоловік каже: "Буде Гоша!" Я посміхнулася, бо якось ніколи не спадало на думку це ім‘я. Потім переглядала ще низку варіантів. Але вони відпадали самі собою. Так і залишили Гошу, Георгія. Ще до народження ми до нього вже зверталися на ім'я. Чоловік сказав, що ще задовго до моєї вагітності визначився з іменем. Я його підтримала. У пологовому, коли вперше побачила сина, він став для мене Крошиком. Тепер у нас росте Гошик-Крошик. Це я його так називаю. Тато зве Гошкою. А моя сестра – Георгієм", – розповіла вона.

реклама

Коментарі  

 
-1 #1 Знаю сімейство чортів 10.01.2024 13:07
Дочку назвали Ангеліною.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100