реклама

реклама Делікат

реклама

Задля гідного відзначення 75-ої річниці з дня народження В’ячеслава Чорновола Івано-Франківська міська рада ухвалила звернення до міського голови міста Черкас Сергія Одарича та Черкаської міської ради, у якому просить перейменувати теперішню вулицю Енгельса на Чорновола.

«Іменем Героя України В’ячеслава Чорновола названо вулиці в 14 обласних центрах України, та, на превеликий жаль, – не в Черкасах. У Івано-Франківську вулицю В’ячеслава Чорновола названо одразу ж після трагічної смерті українського політичного діяча. Також у Івано-Франківську, як і в інших містах України, споруджено погруддя видатному українцю, його пам’ять глибоко шанується та оберігається всією громадою міста», – йдеться у тексті звернення, опублікованому на сайті Івано-Франківської міськради. – «Звертаємось із проханням почути голос громади міста Черкас та ухвалити відповідне рішення про перейменування вулиці Енгельса у місті Черкаси на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола, як того вимагає історична справедливість».

До такого рішення івано-франківських колег підштовхнула депутат Черкаської обласної ради Любов Майборода.

– Там працює багато моїх друзів, які погодилися допомогти Черкасам з перейменуванням вулиці Енгельса на Чорновола. Найближчим часом аналогічне звернення повинне надійти від Тернопільської міської ради. Якщо потрібно, я й львівських колег залучу, – говорить у коментарі «Прочерку» Любов Володимирівна.

37 депутатів міськради (з «Партії вільних демократів» та «Батьківщини») вже поставили свої підписи на підтримку перейменування. 4 грудня питання буде винесене на розгляд виконкому з подальшим винесенням на сесію міської ради.

– 20 грудня в драматичному театрі відбудуться урочисті збори, присвячені вшануванню пам’яті В’ячеслава Чорновола. На захід приїде багато гостей із Західної України. Сподіваюся, що до того часу питання про перейменування буде вирішене, – каже Любов Майборода.

Нижче подаємо текст звернення

Міському голові міста Черкас

Одаричу С.О.

Черкаській міській раді

Звернення

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до вас на численні прохання громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю та міста Черкас з пропозицією гідно відзначити 75-ту річницю з Дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола на його Батьківщині.

24 грудня 2012 року вся національно свідома українська громада відзначатиме 75-ту річницю з Дня народження величного сина українського народу В’ячеслава Чорновола, з іменем якого нерозривно пов’язана історія Черкаського краю. В’ячеслав Чорновіл народився 24 грудня 1937 року в селі Єрки Катеринопільського району Київської області (нині Черкаська область).

В’ячеслав Максимович уособлював у собі завзяття державного діяча та непересічний талант митця. Він був стійким та незламним борцем за незалежну Україну, за її права та гідність громадян. За особистий внесок в національне відродження України, послідовне впровадження побудови незалежної української держави, активну громадську та політичну діяльність В’ячеславу Чорноволу посмертно присвоєно звання «Героя України».

Іменем Героя України В’ячеслава Чорновола названо вулиці в чотирнадцятьох обласних центрах України, та на превеликий жаль – не в Черкасах. У Івано-Франківську вулицю В’ячеслава Чорновола названо одразу ж після трагічної смерті українського політичного діяча. Також у Івано-Франківську, як і у інших містах України, споруджено погруддя видатному українцю, його пам’ять глибоко шанується та оберігається всією громадою міста.

Звертаємося до вас із проханням почути голос громади міста Черкас та ухвалити відповідне рішення про перейменування вулиці Енгельса у місті Черкаси на вулицю Героя України В’ячеслава Чорновола, як того вимагає історична справедливість».

реклама

Коментарі  

 
0 #6 О.ЧУПРИНА 12.12.2012 12:20
Цитую Прохожий:
Цитую Василь:
Цитую Комуніст:
Шановні земляки! Без образ...


Чуприна тобі - земляк. Ви ще за 33-ій відповісте, комуноолігархіч ні недобитки ;-)

У вас получается, Что Чуприна вмноват во всем. Как раньше Чубайс.... :lol: :lol:

Дякую за шикарну рекламу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Прохожий 12.12.2012 10:55
Цитую Василь:
Цитую Комуніст:
Шановні земляки! Без образ...


Чуприна тобі - земляк. Ви ще за 33-ій відповісте, комуноолігархіч ні недобитки ;-)

У вас получается, Что Чуприна вмноват во всем. Как раньше Чубайс.... :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #4 Оксана Колісник 11.12.2012 22:06
Цитую Комуніст:
Шановні земляки! Без образ, але чи все так гарно-шоколадно у самому Іванофранківськ у, щоби його міськрада... пропозицію наших чиновників від їхньої щорічної передноворічної спроби трохи "поділитися" бюджетними грошиками по топонімічній схемі. Тож хай не ховаються за "...численні прохання громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю та міста Черкас", за своє заїзжене "Відповідно до ст. 59 Закону України від 21.05.1997р. № 290/97 «Про місцеве самоврядування в Україні» - не вийде! Черкаси не обдурити вдруге!
Ой, не треба свою совковість прикривати радєніями про бюджет. Якщо Ви, "комуністе", депутат міської ради, то маєте ним залишатися і унеможливлювати спроби ""ділитися" бюджетними грошиками" за будь-якою "схемою". А Франківськ - чудове місто, в якому знаходяться кошти і на будівництво, і на культуру, і на вшанування українських героїв. Франківську не легше, ніж Черкасам, а, може, ще й важче. Але Франківськ - МІСТО!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #3 Василь 11.12.2012 20:26
Цитую Комуніст:
Шановні земляки! Без образ...


Чуприна тобі - земляк. Ви ще за 33-ій відповісте, комуноолігархіч ні недобитки ;-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Комуніст 11.12.2012 19:18
Шановні земляки! Без образ, але чи все так гарно-шоколадно у самому Іванофранківськ у, щоби його міськрада, полишивши всі свої нагальні справи, із своїм, як то кажуть, уставом поспішала в наш придніпровський "монастир" на запрошення лише одної "монашки"? "Демократизувати " нашу "дику" Черкащину не треба - у нас ще є громада (ми з вами), яка в змозі відрізнити слушну пропозицію наших чиновників від їхньої щорічної передноворічної спроби трохи "поділитися" бюджетними грошиками по топонімічній схемі. Тож хай не ховаються за "...численні прохання громадських діячів, науковців та представників інтелігенції Черкаського краю та міста Черкас", за своє заїзжене "Відповідно до ст. 59 Закону України від 21.05.1997р. № 290/97 «Про місцеве самоврядування в Україні» - не вийде! Черкаси не обдурити вдруге!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #1 Олег Українець 11.12.2012 12:40
...(додаток до звернення) а також організувати хвакельні ходи во слау єго велічія фірера тягнивбока, ідейного адольфа, великотризубног о і т.д. і в прівєтствіє ввести зігу і слова "хайль тягнивбік"... (слова "викручені" навмисне)
І тоді мабуть заживемо в мирі і ладі? Вируб..мо 15 тисяч росіян за національністю, 6 тисяч євреїв, близькл 4 тисяч грузинів, армян, таджиків, китайців і т.д., близько 40 тисяч російськомовних , а що лишиться зоставимо на панщину. Таке пропонують такі ж пузані-олігархи депутати Івано-Франківська нашим?
Референдум і тільки, ніяких наказів, ніякої олігарщини, тільки воля трудового народу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100