реклама

реклама

Ірина Волощенко більше не очолює реабілітаційно-оздоровчий центр «Астра».

Як розповіла вона сьогодні на прес-конференції, контракт із нею закінчився 30 листопада. Міська влада запропонувала підписати їй додаткову угоду на 29 днів, але таку пропозицію Ірина Василівна не прийняла, написавши заяву на ім’я міського голови Сергія Одарича з проханням провести з нею повний розрахунок та видати трудову книжку. Утім, нікого на її місце поки що не призначено.

– Я навіть не знаю, кому передати печатку та ключі. Заклад – без керівника, – каже Ірина Волощенко.

Розповідає: рівно 4 роки тому, 3 грудня, з нагоди Міжнародного дня інваліда, мер Черкас Сергій Одарич відвідав «Астру». Після його візиту «почався пресинг медичного закладу».

– Нам не давали грошей на ремонт і обладнання, почалися утиски і проти мене як головного лікаря. Особливо важко було останніх 7 місяців. За цей час відбулося 6 перевірок у закладі. Нас звинувачували, що ми недопрацьовуємо, приймаємо недостатню кількість людей. Стадник (директор департаменту охорони здоров’я міськвиконкому, – ред.) вважає, що прийом повинен тривати всього 12 хвилин. Але ж реабілітолог не може за такий короткий час повноцінно надати допомогу! – коментує Ірина Василівна.

Особливо її обурили останні звинувачення в тому, що заклад, мовляв не дозволяв проводити аудиторську перевірку. Вона каже: так званий незалежний аудитор без дозволу винесла із закладу на 2 дні фінансові документи, чого робити категорично не дозволено. Потім головного бухгалтера «Астри» почали звинувачувати в підробці документів. У жінки навіть стався гіпертонічний криз.

– У нас була думка піти всім разом, але вирішили з лікарями, що не маємо права кидати людей, які вірять у нас і які тут лікуються. Тому колектив працює. Вирішило піти всього 15 осіб, це люди вже пенсійного віку, – розповідає Ірина Волощенко.

Дивлячись на інвалідів, які також прийшли на зібрання, вона починає плакати. Представники колективу та пацієнти по черзі виходять сказати слово про «Астру». Дехто також не може стримати сліз.

– Мене Ірина Василівна поставила на ноги. Я після інсульту не могла навіть ходити, була геть паралізована. А коли мене почали возити в «Астру», я одужала, – каже пенсіонерка Марія Шупик.

Завідувач дитячого відділення Тетяна Корецька хвалить свого керівника. Каже: в «Астрі» надавати повноцінну реабілітацію почали одними з перших в Україні.

– Я прийшла в «Астру» не так давно, але Ірину Василівну знала й до цього. Такого компетентного реабілітолога в Черкасах немає. Але в нас компетентних – у бік, а керувати ідуть ті, хто нічого не розуміє, – приєднується педіатр Людмила Дмитрук.

Сама Ірина Волощенко не знає, кого влада хоче поставити на її місце. За чутками це нібито може бути екс-очільник «Черкаситеплокомуненерго» Павло Карась.

– Це буде жахливо. Коли він був головою тендерного комітету, і я приходила до нього з питанням про придбання обладнання, ця людина, яка значно молодша за мене, казала мені «ти» і виганяла за двері, – обурюється Ірина Волощенко.

Каже: найбільше її обурює, що проти неї розпускають брудні чутки. Мовляв, у «Астрі» готові спалити документи, аби їх не показати перевіряльникам.

– Ми просили надіслати до нас перевірку КРУ або дійсно незалежного аудитора з Києва. Але влада не пошкодувала 40 тисяч гривень на те, щоб заплатити «своєму» аудитору, – коментує Ірина Волощенко.

Про свою подальшу роботу вона ще не думала. Каже: вже надходили пропозиції з медичних закладів обласного рівня. Але поки що має намір відпочити після боротьби.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #7 шрек 06.12.2012 22:41
как же достала эта новая генерация дебиловатых и бездарных управленцев типа одарыча и стадника, у которых нет ни совести, ни морали, ни принципов, ни порядочности...
одни доллары в глазах и жажда наживы...
одарыч-вали по хорошему в свой нежин!!! и стадника захвати... а то некому будет некому .................!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Сандовенко Иван 05.12.2012 17:23
Я лікувався в "Астрі" з 3.10.2012р. і майже по грудень. Дуже чуйні та ввічливі лікарі, медичні сестрі. та і взагалі ввесь персонал. За цей час пройшов детальне обстеження та лікування. Для прикладу: на початку лікування холестерин-6.7 , зараз 4.4, глюкоза також знизилась до 5.2. Особливо хотів подякувати кардіологу Валентині Романівні Зубенко, медсестрам маніпуляційного кабінету, працівникам водопроцедурног о відділення. Дуже засмучений в звязку із звільненням багатьох лікарів. Ганьба Одаричу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Ivan 04.12.2012 14:16
Страшніше не придумаєш: Карась і "Астра". Черговий привід задуматись, чи варто на наступних мерських виборах дати черговий шанс Одаричу. Сам бездарний керівник і таких поруч з собою тримає. Дай бог нам усім цей факт з "Астрою" до виборів не забути. Тротуари та дороги теж.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Анна 03.12.2012 20:50
Ну так. Карася ще тут не було.
А крім диплому ще б довідку щодо .......... стану :D

Я так розумію хтось уже накинув оком на Астру і слід чекати поступового переходу в приватні руки?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #3 МимоАстрыПроходил 03.12.2012 19:23
Обнять и плакать. "ЖЕРТВА РЕПРЕССИЙ", блин. Как левые деньги брать с людей, так оно годится..выгнали с хлебного местечка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Kaput 03.12.2012 17:04
Звісно ж Карась,а хто ще.
Правда,потрібно буде знайти його диплом,преса свого часу писала,що він його привселюдно спалив.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 Смайл 03.12.2012 16:21
Почерк Одарича: "улучшать" то, что и без него прекрасно работает и не обращать внимания туда, где ж...Ничего,Тулуб разрулит. Имиджу очень даже на пользу, да и Астре не во вред.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100