реклама

реклама Делікат

реклама

Наразі на Черкащині зареєстровано понад 145 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Від початку повномасштабного вторгнення рф в область приїхали 134 тисячі переселенців. Із них 26 тисяч – пенсіонери, люди похилого віку. П'ять з половиною тисяч – люди з інвалідністю. Більшість ВПО мешкають у приватному секторі.

На більш тривале проживання на Черкащині зупинилися понад 95 тисяч осіб. Дві тисячі ВПО перебувають у місцях тимчасового проживання, усього таких місць розгорнуто 39.

Про це повідомила перша заступниця голови ОДА Наталія Кравченко.

IMG_20240201_110053

– Облаштування місць тимчасового проживання потребує фінансового ресурсу, у цьому нам допомагають міжнародні організації. Територіальні громади також вкладають кошти місцевих бюджетів, – сказала Наталія Кравченко.

Спікерка наголосила, що 26 січня Кабмін прийняв постанову, яка регламентує порядок виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам. З 1 березня 2024 року допомогу на проживання отримуватимуть найбільш вразливі категорії переселенців:

– 1 березня змінюються умови отримання виплат. Відповідно до цих умов, більша чисельність ВПО отримає допомогу. Виплати 2000 грн продовжать пенсіонерам, у яких розмір пенсії не перевищує 9444 грн. Це стосується людей з інвалідністю: якщо дохід не перевищує 9444 грн на одну особу в сім'ї, вони мають право на продовження виплат.

За словами Наталії Кравченко, зміни повинні стимулювати людей працездатного віку і можливостей працевлаштуватися:

– Якщо внутрішньо переміщена особа працездатного віку зареєстрована в центрі зайнятості, як безробітна, і знаходиться в процесі пошуку роботи, вона також може отримати допомогу.

З 2022 року у центрах зайнятості офіційно зареєструвалися 4400 ВПО, працевлаштовано 1200.

Заступниця голови ОДА підкреслила, що жодна людина не буде залишена на самоті з проблемами. Але мешканців інших областей, які перебувають на території Черкащини, стимулюватимуть, щоб вони знаходили собі місце роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Черкаська область як хаб для ВПО

ВПО на Черкащині

Юлія Капуш

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100