реклама

реклама

Сучасний керівник має бути готовим до управління закладом освіти на засадах сучасної теорії менеджменту та уміти організовувати освітні процеси відповідно до державних освітніх стандартів у контексті загальної реформи освіти. Тому у департаменті освіти та гуманітарної політики була розроблена програма підвищення кваліфікації по підготовці кадрового резерву керівників закладів загальної середньої освіти та закладів дошкільної освіти міста. 

Ця ініціатива спрямована на модернізацію та покращення управлінських навичок, оновлення та удосконалення знань і вмінь, необхідних для ефективного управління освітніми процесами.

424769260_1014715973525479_5140811453238395610_n

Зокрема, у межах проєкту заступники директорів із навчально-виховної роботи, вихователі-методисти, вчителі та вихователі разом із запрошеними спікерами розглядатимуть три модулі: управління якістю освітньої діяльності, стратегічне управління розвитком закладу освіти, безпечне і здорове освітнє середовище за допомогою 6 інтерактивних лекцій.

Уже відбулася перша зустріч з представниками закладів загальної середньої освіти міста. Лектором виступила Скорик Тетяна Андріївна, директорка Черкаської спеціалізованої школи I-III ступенів №28. ім. Т.Г. Шевченка.

Тетяна Андріївна змістовно і ґрунтовно розкрила тему: «Функціонал менеджера освіти». На зустрічі присутні мали змогу ознайомитися з основною законодавчою базою на якій ґрунтується діяльність сучасних закладів загальної середньої освіти, зокрема: Закон України «Про освіту», Закон України «Про повну загальну освіту», Закон України «Про охорону праці», Закон України «Про оплату праці» та ін. Також пані Тетяна поділилась власним досвідом щодо ведення ефективної кадрової політики закладу освіти та надала основні нормативні документи щодо цієї діяльності.

Відзначимо, що після завершення навчального процесу учасники програми кадрового резерву для закладів освіти міста «Освітні лідери» пройдуть тестування та отримають відповідні сертифікати, підтверджуючи їхні здобуті знання та навички в області сучасного управління освітніми закладами.

Про це повідомляє департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100