реклама

реклама

У травні 2011 року працівники міліції затримали раніше судимого за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України «Грабіж» жителя міста Черкаси Дмитра Іванова. На момент затримання за підозрою в здійсненні анонімного дзвінка на спецлінію «102» з неправдивим повідомленням про замінування будівлі УМВС України в Черкаській області, згідно статті 75 Кримінального кодексу України, він мав відстрочку у виконанні покарання.

Відразу ж після затримання від його матері та нього особисто до інспекції з особового складу УМВС України в Черкаській області та прокуратури області почали надходити скарги на неправомірні дії працівників міліції. Прокуратура області здійснювала нагляд за законністю ведення цієї справи та перевірки за заявами скаржників. Вказані в заявах факти свого підтвердження не знайшли.

Наразі справа знаходиться на розгляді в суді, який проводить слухання і готується оголосити вирок.

У цей час від підозрюваного Іванова та його матері знову надійшли заяви про неправомірність затримання громадянина Іванова та застосування до нього незаконних методів дізнання з метою визнання ним вини у вчиненні злочину. За цими заявами проводиться повторна перевірка, інформує прес-служба МВС області.

З-приводу інформації обласного управління МВС прес-служба прокуратури Черкаської області надала «Прочерку» наступний коментар:

До прокуратури м. Черкаси надійшла заява Іванової В.І. з приводу правомірності дій працівників Придніпровського та Соснівського РВ в м. Черкаси УМВС України в Черкаській області відносно її сина Іванова Д.О.

Відповідно до вимог ст.214 Кримінального процесуального кодексу України відомості, зазначені в заяві, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, із застосуванням насильства).

Хід досудового розслідування взято на контроль прокуратурою області.

Тож прокуратурою області проводиться не «повторна перевірка», як сказано в прес-релізі МВС, а досудове розслідування згідно заяви про злочин…

реклама

Коментарі  

 
+3 #1 В курсе дела 04.12.2012 15:57
Разумеется, милиция нередко применяет незаконные методы дознания. В случае с Ивановым это делать было бессмысленно, поскольку его вычислили по отпечаткам пальцев, оставшимся на трубке. Вина также подтверждается фоноскопической экспертизой записи злополучного звонка в дежурную часть УВД. Всех все устраивало, пока суд не принял решение о помещении Д.И. в СИЗО. Тогда и начался "шухер до небес".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100