реклама

реклама

З 3 лютого 2024 року кожен мешканець та гість Черкас може бачити білборди та сітілайти з хештегом #2рокиНезламності.

Роботи, зображені на них є результатом патріотичного мистецького проєкту «Мистецький супротив юних» , який ініціювали Народний аматорський колектив Art-студія «Глорія» міського будинку культури ім. І. Кулика, Черкаська обласна громадська організація «Світовид» та обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка.

3

Проєкт презентує кращі роботи юних художників Черкас – учнів Art -студії «Глорія»: Лізи Калініченко, Віри Виноградної, Владислави Сербіної, Дарини Шевченко та Катерини Крот. Всі малюнки присвячені боротьбі українського народу за волю, суверенність і незалежність України у війні з рашистами.

А епіграфами до кожної з робіт обрано цитати з поезій Народного поета України Василя Симоненка, чия творчість сьогодні є надзвичайно актуальною і близькою. Рядки його віршів піднімають патріотичний дух, надихають на боротьбу з ворогом, дають наснагу і віру в Перемогу.

Авторки робіт з перших днів повномасштабного вторгнення приєднались до волонтерського руху.

Катя Крот плела сітки та «кікімори». Даша Шевченко розписала понад 200 снарядів, кошти з продажу яких передали на потреби ЗСУ. Роботу Віри Виноградної на благодійному аукціоні купили за 11 000 гривень, які авторка передала ЗСУ. Малюнок Влади Сербіної «Листівка для воїна» було визнано кращим в Україні на одному з всеукраїнських мистецьких конкурсів. Ліза Калініченко разом з іншими учнями «Глорії» плела браслети та ляльки-мотанки для військових. Дівчата постійно беруть участь у патріотичних заходах і проєктах. Десятки їх малюнків і виробів-талісманів прикрашають бліндажі та госпіталі і дарують нашим захисникам тепло, затишок і безмежну вдячність.

Таким чином обдарована молодь передає власні почуття і ставлення до подій сьогодення та долучається засобами мистецтва до Всеукраїнського супротиву ворогу.

Щира подяка владі міста та особисто міському голові Анатолію Бондаренку за створення і розміщення у Черкасах патріотичних мистецьких банерів і підтримку обдарованої молоді.

КЗ "Обласна бібліотека для юнацтва ім. В. Симоненка" ЧОР

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100