реклама

реклама Делікат

реклама

У Черкасах у жахливий спосіб позбавляються бродячих псів, йдеться в сюжеті «Подробиць». Мешканці стверджують, що не раз бачили, як отруєні собаки у муках гинули просто на очах у дорослих і дітей. А в смітниках час від часу знаходять трупи тварин.

Зоозахисники кажуть: живодерів не зупиняє навіть те, що вбивство чотирилапих карається законом.

Пса Полкана захисники тварин виявили у сміттєвому контейнері на території оптової бази. Трупи ще трьох знайти не вдалось.

Волонтер Юлія Рекункова показує, чим труїли собак.

– У однієї собаки з пащі витягли курячу голову, в якій були пігулки для труєння. Діти тут були: усі намагалися допомогти цим собакам, – розповідає зоозахисник Юлія Рекункова.

Очевидці розповідають: тварин такими ласощами нагодував охоронець оптової бази. Поївши, собаки почали голосно скавчати та битися у судомах.

– Бачили, як Полкан впав на спину і почав смикати ногами і битися в конвульсіях. Ми подумали, що це він грається. Просто я ніколи не бачила, як це відбувається, – каже свідок Олена Ткаченко.

Вбивство тварин та ще й у такий спосіб карається законом, кажуть зоозахисники. Щоб зафіксувати факт винищення собак, волонтери викликали міліцію. Правоохоронці склали протокол, а от на територію бази опергрупу просто не пропустили.

За законом, бродячих тварин має відловлювати комунальна служба і везти до притулку. Якщо собаки дошкуляють жителям Черкас, вони викликають комунальників безкоштовно. А якщо відлов тварин замовляють організації, це коштує 130 гривень. Отруївши собак, підприємці просто заощадили, говорять комунальники.

– Навіть 2 місяці тому якісь люди їздили в Смілі в захисних костюмах і вбивали собак з рушниць і казали, що вони – «Черкаська служба чистоти», але це неправда! – пригадує директор комунального підприємства «Черкаська служба чистоти» Олександр Верденський. – Чи буде порушено кримінальну справу за фактом убивства тварин на території оптової бази, у міліції поки не кажуть.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Хто прибиратиме? 05.12.2012 20:08
Багато тих хто любить собачок, але мало тих хто хоче прибирати за ними. Собак без ошийника та номеру реєстрації це потенціальна загроза дитині та і дорослим. Ті хто утримує собачку повинен її реєструвати та платити страховку. Карати потрібно тих хто собаці створив "собачі" умови. А де захисники покусаних СОБАЧКАМИ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #4 карамелька 05.12.2012 18:03
Цитую Черкаси:
..Спочатку нам шкода собак, а потім-дітей, на яких вони нападають і репортажі з палати не менш сумні... І перш ніж його засуджувати, уявіть свою дитину, оточену псами.


Я уявляю. Живу біля підприємства, де є собаки, більше ніж півдесятка. Весною вони бігають зграєю. Я побоююся їх, але я не хотіла б, щоб мої діти бачили як цих собак вбивають. І коли я веду дітей повз собак, я наголошую на правилах людської поведінки з тваринами. А ще я значно більше побоююся людей. Особливо таких, яким чхати на страждання. Які можуть зробити боляче і вважають, що це на благо. Той охоронець міг, як мешканець Черкас безкоштовно викликати комунальників, але ж ні - отруїв харчі і дав собаці. Він, той хто свідомо вчинив зло, більш небезпечний для моєї дитини, ніж потенційно небезпечна собака. Дії повинні бути адекватними. Агресивну тварину треба знешкоджувати, а можливо-колись-агресивну труїти я не вважаю правильним. Превентивне покарання - це зло. ІМХО.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Ольга 05.12.2012 13:39
таких охранников травить таким же способом нужно!!!!!!!!! кто дал право убивать и мучать?????? о какой европе вообще может идти речь, если у нас люди хуже тварей!!!!!!! именно такая жестокость и порождает жестокость в ответ!!! если есть те же дети, которых родители воспитали, как сволочей, забрасывают собак чуть ли не до смерти камнями, пинают, бьют беззащитных, то неужели собака, выжив не будет бросаться на людей??? собака бывает кусачей только от жизни собачей. но если собака - животное, то человек вроде бы должен отличаться умом!!!!!!!!! а не отличается, в основном... печально((((((( (((((((((((
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #2 Егор 05.12.2012 11:36
Яка база!Що за охоронець? Таких ********* треба винищувати... :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Черкаси 05.12.2012 11:35
Ось і запитайте у нашого продвинутого європейця, як там у норвегіях-америках з цим ділом, а то він щось не по той досвід їздить.Спочатку нам шкода собак, а потім-дітей, на яких вони нападають і репортажі з палати не менш сумні.Бачив, як біля Третьої біля такої самої бази така зграя атакувала велосипедиста. Не чухається влада - значить як вміють діють такі ось охоронці. І перш ніж його засуджувати, уявіть свою дитину, оточену псами.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100