реклама

реклама

Черкаський обласний ЦКПХ за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я організував проведення циклу каскадних тренінгів «Імунізація на практиці» для представників надавачів медичних послуг всіх форм власності.

428646315_366672772842973_2335448771259423481_n

Перший триденний тренінг був проведений з 14 по 16 лютого в очному форматі на базі Черкаського обласного ЦКПХ. На початку заходу учасників привітали генеральний директор Володимир Папач та завідувачка відділу імунопрофілактики Ірина Шуляренко.

Безпосередньо тренерами були Тетяна Гололобова, лікарка-епідеміологиня відділу імунопрофалактики Центру та Інна Кімлик, лікарка-імунологиня КНП «Черкаська міська дитяча лікарня». Обидва тренери пройшли навчання на міжнародних тренінгах ВООЗ та є сертифікованими спеціалістами з імунізації.

На тренінгу всього було підготовлено 15 спеціалістів, серед яких 7 лікарів та 8 медичних сестер. Після проходження навчання лікарі отримали сертифікати з нарахуванням 20 балів безперервного професійного розвитку, згідно Наказу МОЗ України від 22.02.2019 №446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів».

На тренінгу були розглянуті такі питання:

• Холодовий ланцюг

• Безпека ін’єкцій

• Мікропланування

• Проведення сесій імунізації.

Також під час заходу всі учасники мали змогу відпрацювати навички з організації та проведення вакцинальних сесій, з організації роботи виїзних бригад для проведення щеплень, набути та покращити навички щодо мікропланування вакцинації на практиці, підвищити свою обізнаність щодо важливості дотримання вимог до холодового ланцюга, безпечної утилізації ін’єкційних відходів та алгоритму дій у разі виникнення несприятливих подій після імунізації.

Про це повідомляє Черкаський обласний ЦКПХ.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100