реклама

реклама Делікат

реклама

Управління МВС України в Черкаській області та Держрибоохорони під час раптової перевірки в зоні Липівського орнітологічного заказника затримали чотирьох браконьєрів, які керували двома промисловим баркасами та займалися незаконним виловом риби на забороненій території.

У них було вилучено майже півтонни риби та рибацькі сітки.

Сума збитків, завдана державі незаконною діяльністю браконьєрів, становить близько 14 тисяч гривень (кожен баркас, що є малошвидкісним водним транспортом, може транспортувати до 1400 кілограмів виловленої риби).

Наразі за цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження, інформує прес-служба МВС області.

Довідка

В зоні обслуговування лінійного відділення в річпорту міста Черкаси знаходиться Липівський орнітологічний заказник загально державного значення – так звана «Чорна яма», площею близько 4 тисяч гектарів. З настанням холодів в заказнику збирається велика кількість риби на зимівлю, яка відповідно стає легкою наживою для браконьєрів. З метою збереження живих водних ресурсів уже близько двох місяців на території заказника цілодобово знаходиться посилений пост працівників екологічної служби. Незважаючи на це, до правоохоронних органів постійно надходить інформація про те, що в темну добу часу на території заказника браконьєри займаються незаконним виловом риби.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100