реклама

реклама

Допитливий, небайдужий журналіст і талановитий фотохудожник зі Сміли Олександр Горшков ще й плодовитий письменник. На його рахунку близько тридцяти написаних і видрукуваних книжок. 23 лютого в Центральній міській бібліотеці імені Олени Журливої відбулася репрезентація його чергового роману „Сель” („Острів’яни”). Як, практично, кожний твір автора, цей теж є творчим експериментом. Попередні книжки він писав у різних жанрах, але переважно на релігійно-етичну тематику. І несподівано вирішив спробувати свої сили в жанрі „готичної” прози, ще й написаному пригодницькому стилі з виразним присмаком трилеру.

4

Цікаво, що пан Олександр є етнічним росіянином, у Смілу переїхав на початку 90-х років минулого століття. Він добре вивчив українську мову і з початку повномасштабного вторгнення почав писати виключно українською. Роман „Сель” третій у його творчому доробку українськомовний твір. Новим у цій спробі було й те, що дизайн обкладинки – це робота штучного інтелекту.

3

На думку тих, хто вже ознайомився з новим романом, експеримент удався. Твір не лише цікавий, він ще й дуже глибокий. Автор вирішив зазирнути у глибини людської психіки. І виявилося, що найважче людині розмовляти з самим собою, зі своєю совістю. Звісно, якщо вона ще є. А тлом для сюжету стали неймовірні пригоди подорожувальників, які, по дорозі до столиці, опинилися, через примхи природи, чи долі, на відрізаному від людей острові.

2

Репрезентація відбулася в дні, коли Україна вшановує Героїв Небесної Сотні. Тож розпочалася вона з хвилини мовчання за полеглими. А вже потім автор розповів, як працював над книжкою, що хотів донести до читача. Його привітали представники місцевої влади – заступник міського голови з гуманітарних питань Тетяна Карло та начальник відділу культури Ірина Бобошко. Своє слово про автора і його новий твір сказали колеги та друзі Олександра Горшкова, зокрема і військові капелани. Адже пан Олександр є активним практикуючим християнином. З гуманітарною місією від церкви, до якої ходить, він їздив і в зону бойових дій.

5

А насамкінець було неформальне спілкування і, звичайно, автографи для шанувальників творчості письменника.

Олександр Вівчарик,

Фото автора

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100