реклама

реклама

Заступник директора департаменту Центру надання адміністративних послуг Черкаської міської ради Ігор Волошин написав свою дебютну дитячу книгу “Життя та пригоди кота Мелмана”.

Журналісти видання “ВиЧЕрпно” вирішили поспілкуватися з автором та дізнатися, як виникла ідея та коли буде офіційна презентація книги.

Волошин поділився, що видав книжку близько місяця тому, хоча написаною вона була ще рік тому. Орієнтована на дітей молодшого шкільного року. Ідея написання виникла під час великого вторгнення рф на територію України.

img_8509-1-depositphotos-bgremover-e1708944953795-1536x1152

“Коли почалася повномасштабна війна, я не міг читати звичні книги, хоч від деяких моментів потрібно було абстрагуватися. І єдине, що рятувало, це дитяча література. Я почав читати дитячі книжки, брати в друзів. Це мене відволікало. А потім прийшла думка, чому б не зробити щось своє”, – поділився автор.

Книгу випустили у 500 примірниках. Пан Ігор працював над нею кілька місяців. Головним героєм книги став кіт Мелман, який уже три роки живе в сімʼї Волошиних.

“Це реальна історія про нашу сімʼю, про нашого котика, якого ми знайшли, чи точніше він нас. Я описую його котяче життя, його бачення на світ. Я написав її рік тому, тому там я описую й події війни, й волонтерство, але в дитячій формі. Першою книгу прочитала моя дружина”, – розповів Ігор Волошин.

акож ділиться письменник, що надихнула на написання й новина про те, що дружина Марія “при надії”.

“Наразі вже є задум продовження цієї пригоди, де вже головним героєм буде синочок”, – розповів автор.

Також він додав, що перші книги вже подарував знайомим, а також місцевим авторам. Зокрема, журналіст, письменник Назарій Вівчарик на своїй фейсбук-сторінці розповів, що прочитала казку не лише його донька, а й він сам.

“Ось таку маємо книгу! Прочитала і доця, і я! Повчальна, добра, цікава. Головне — про котів. Отже, тепер пан Ігор не лише в мене асоціюється з історією, з журналістикою, з владою, де теж був. Тепер він постає в новому амплуа. Чекаємо нових історій”, – написав Вівчарик.

Також поділилася й відгуком черкащанка Людмила Коваленко:

“А котик-герой з книжечки Ігоря Волошина – це ще одна з можливостей пробудити у наших дітях розуміння, що тварини мають щиру любов, вірність, і їх не можна зраджувати. Думаю, книжечка Ігоря буде доречною і для сімейного прочитання, і в дошкіллі, і в початковій школі. У ній також є місце для вражень, реплік та малюнків”.

Презентація книги, за словами Ігоря Волошина, відбудеться незабаром.

“Я хочу поєднати представлення книги й волонтерство. Є в Черкасах громадські організації, які допомагають бездомним котикам. Тому є ідея завдяки книгам зробити збір для тварин, які постраждали від війни”, – підсумував письменник.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #6 Форзац 27.02.2024 08:54
Слово спілці літературних письменників.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #5 Перехожий 27.02.2024 00:00
Коли у грудні 1953 Г'ю Гефнер видав перший випуск журналу «Плейбой» з Мерилін Монро на обкладинці тиражем відразу 70 000 примірників, ото був бестселер...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #4 молода амбітна команда 26.02.2024 23:50
Юрик там є?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Очкарик 26.02.2024 19:38
Цитую Игорь:
Стопудово бестселер. ........


Не те слово - суперхіт, майбутній збирач усіх світових літературних премій, починая від Букера...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #2 Життя та пригоди кота В. 26.02.2024 18:59
Вже замовив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Игорь 26.02.2024 18:14
Стопудово бестселер. ........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100