реклама

реклама Делікат

реклама

Громадян України, які придбали новорічну ялинку без спеціального електронного чипа, будуть штрафувати щонайменше на 274 грн., інформують «Коментарі».

За словами голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця, цього року, як і минулого, всі новорічні ялинки будуть оснащуватися спеціальними електронними чипами, на яких буде інформація про походження цього дерева. Торгівля новорічними ялинками буде заборонена, і порушники, згідно з постановою Кабміну №665, платитимуть штраф, розмір якого залежатиме від діаметра зрубаної ялини.

Так, за ялину, діаметром до 10 см, передбачається штраф 189 грн., від 10 до 14 см – 333 грн., від 14 до 18 см – 754 грн., 18-22 см – 1753 грн. Крім того, за словами чиновника, порушник має сплатити штраф від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів, тобто 85-170 грн.

– Таким чином, за незаконно зрубану ялинку кожен порушник буде сплачувати щонайменше 274 грн., – сказав Сівець, уточнивши, що штрафуватися будуть не тільки підприємці, які продають незаконні ялинки, але й будь-який громадянин, у якого правоохоронці виявлять хвойне дерево без чипа.

– Цього року ми вдосконалили систему захисту ялинок, щоб, по-перше, громадяни України не купували радіаційно заражених ялинок з Чорнобильської зони, і щоб не допустити вирубки хвойних насаджень у країні. Цього року будь-яка людина, яка купила ялинку, і встановила на мобільний телефон безкоштовну програму, зможе просто під час купівлі зайти на сайт yalinka.info і перевірити походження ялинки, – сказав Сівець, додавши, що також це можна зробити за телефонами гарячої лінії і за допомогою SМS-повідомлень.

Також він повідомив, що цього року вартість одного чипа становить до трьох гривень залежно від регіону країни. При цьому Сівець заявив, що чипи не вплинуть на кінцеву вартість новорічних ялинок на ринку. За його прогнозами, цього року збережеться торішня ціна, яка становила від 80 до 150 грн.

Разом із тим, Сівець повідомив, що «все електронне обладнання виробляється за кордоном відомим австрійським виробником, лідером ринку в цій області». При цьому він не зміг назвати самого виробника, і пояснив це тим, що вже призабув.

реклама

Коментарі  

 
0 #2 Гость 26.12.2012 03:25
у нас в днепродзержинск а продают елки без чипов... Бери ,не хочу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Дід Отмороз 07.12.2012 03:39
а назва відомого австрійського виробника - China Noname Ltd.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100