реклама

реклама Делікат

реклама

У селі Стецівка Звенигородського району поселилися вовки. Вони не бояться людей, бігають вулицями вночі, розриваючи собак, птахів, худобу.

Селяни розповідають, що не раз уникали небезпеки, відганяючи від себе звіра. Людям страшно виходити на вулицю.

Жителька села Надія не може стримати сліз: уночі непроханий гість у неї на подвір’ї пошматував сусідського пса.

– Мені його шкода, бо я з ним дружила. Та там кров, там кістки витягнуті. Там страшне… – каже вона.

Батьки бояться відпускати дітей до школи. Повертаються після навчань дітлахи лише в супроводі дорослих. Нещодавно хижак дуже налякав школярів.

– Ця вулиця центральна, де він бігає. Там і школа, і садок. Люди в страху якомусь. Листи школа написала: просимо організувати відстріл, – заявляє сільський голова Стецівки Олександр Караван.

Наполохані люди почали скаржитись до сільради. Вистежити вовків взялися місцеві мисливці. До них приєдналися колеги з усього району. Протягом шести годин разом прочісували село й околиці. Вовка бачили то в одному, то в іншому кінці. Хитрий хижак плутав сліди, але в центрі села, біля школи, його ледь не впіймали. Спершу селяни вважали, що їх тероризує одна тварина, та згодом з’ясувалося, що хижаків у Стецівці більше.

Двох хижаків у селі за ці два тижні бачив ледь не кожен житель. Вони бігали вулицями, городами, а вночі нападали на домашніх тварин. Переховувались вовки в приміщенні колишньої ферми. Тут мисливці застали одного з них і підстрелили.

– Невдало двох вовків підстрелили, поранили, але вовки витривалі, вони від нас пішли. А оскільки в селі дуже багато пустих хат, підвалів, очеретів, кущів, просто у нас не вистачило людей, – каже мисливець Олег Бойко.

За словами людей, цього літа на місцевому звалищі вони неодноразово бачили дорослого вовка з чотирма малими. Тож швидше за все саме вони і тероризують зараз село. Налякані жителі просять мисливців не покидати їхнє село, поки хижаків не знищать.

Ірина Цимбал, «Факти», ICTV

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100