реклама

реклама

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з фахівцями Чигиринського відділення Черкаського міськрайонного відділу Центру та колегами з ЦПМСД провели профілактично-вакцинальну кампанію «Дбаємо про здоров’я разом» у Чигирині.

Минулого тижня вакцинобусом обласного Центру бригада фахівців спочатку відвідала територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринської міської ради. У цьому Терцентрі проживають люди поважного віку, з інвалідністю та ті, які через війну чи інші складні умови життя потребують притулку та соціальної допомоги.

432053421_377046408472276_4520552122449797926_n

Мета цієї акції вакцинувати проти інфекційних захворювань особливо вразливі групи населення. Заступниця директора Терцентру Алла Петриченко, розповіла, що у закладі слідкують за тим, щоб кожні десять років дорослий отримав свій захист від дифтерії та правця:

«Підопічних ми не возимо в медзаклади, всі щеплення здійснюються тут, на місці. Така виїзна вакцинація необхідна тим, кому важко пересуватися, кому треба менше контактувати з іншим, аби убезпечитися від інфекцій».

Під час акції медики провели обов’язковий первинний огляд пацієнтам, після якого вони мали змогу вакцинуватися від правця та дифтерії. Одна з перших у черзі до лікарів стояла Віра Степанівна, минуло вже два роки, як вона переїхала із Харкова через війну:

«Раніше щеплень не робила, а зараз, коли така ситуація в країні і живу в оточенні людей, які часто хворіють, подумала, що варто дослухатися до поради лікарів та захистити організм», – також жінка була рада поспілкуватися із фахівцями Черкаського обласного ЦКПХ, яким розповіла, як відчула на собі прояви стресу.

Саме із такими темами працюють фахівчині Черкаського обласного ЦКПХ Алла Балабан та Світлана Притула, які провели інформаційні бесіди із відвідувачами пункту щеплення щодо профілактики інфекційних та неінфекційних хвороб, важливості вакцинації, підтримки ментального здоров’я, негативного впливу шкідливих звичок, переваги здорового харчування, активного способу життя.

430323673_377046278472289_8579147406468489057_n

Після вакцинації у Терцентрі фахівці Черкаського обласного ЦКПХ разом із медиками на спеціальному автобусі призначеному для таких акцій відправилися до Чигиринського центру первинної медико-санітарної допомоги, де їх чекали бажаючі отримати щеплення. Переселенка із Дружківки Вікторія розповіла, що завжди вакцинується і цього разу не пропустила захід:

«Я працювала на заводах, де підвищений ризик травмування, тому як у керівництва, так і у працівників склалося позитивне ставлення до щеплення. До вакцинації я ставлюся свідомо та відповідально. Планую також щепитися від ковіду. Побічних ефектів від щеплень на собі не відчувала, навпаки, легше переносила інфекції».

Кожен відвідувач амбулаторії заповнював згоду на вакцинацію і доки чекали на свій прийом у лікаря, мали змогу ознайомитися з друкованими матеріалами щодо профілактики захворювань, поспілкуватися із фахівцями обласного ЦКПХ та після вакцинації отримати екоторбинки «Вакцинуй важливого себе».

Загалом на сесії щепилися 29 осіб від правця та дифтерії.

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують і надалі комунікували з населенням про важливість профілактики захворювань.

Пресслужба Черкаського обласного ЦКПХ

Фото: oblses.ck.ua

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100