реклама

реклама

Традиційно на початку березня спільнота Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідала Шевченківські місця. Вшанували пам'ять нашого великого земляка покладанням квітів до його могили у Каневі.

Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко та виконувачка обов’язків генерального директора Шевченківського національного заповідника Валентина Коваленко підписали угоду про співпрацю.

Очільниця заповідника передала низку видань для університетської бібліотеки. Учасники делегації відвідали виставки і заходи, що проходили цього дня в заповіднику.

DSC_0540

Олександр Черевко, вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря, сказав:

– Сьогодні, у 210-й день народження Тараса Шевченка, побували з колективом Черкаського національного  університету, профспілкою та представниками Національної спілки письменників на Чернечій горі в Каневі. У цьому сакральному місці вкотре згадали, наскільки актуальним і сучасним є Шевченкове слово, наскільки сильним є його пророчий дар.

У тяжкі часи люди йдуть до Кобзаря шукати сил і віру, що Україна, була, є і буде.

Підписали угоду про співпрацю з Шевченківським національним заповідником. Це своєрідна трансформація багаторічної спільної діяльності університету і заповідника, яка сьогодні  потрібна саме в контексті національно-патріотичного виховання молоді. А дослідження наших шевченкознавців проводяться постійно. Вдячний генеральній директорці заповідника Валентині Коваленко за запрошення. Ми робимо спільну справу і маємо в планах багато цікавих проєктів.

Гуртуймося навколо Шевченка, будьмо єдині, щоб протистояти ворогу. Слава великому Кобзарю! Слава  Збройним Силам України!

Валентина Коваленко під час зустрічі зазначила:

– Рада приймати в заповіднику делегацію з університету, в якому я в свій час навчалася, а потім і викладала. Сьогодні ця співпраця для нас необхідна і суголосна, бо кому, як не нам із Черкаським національним університетом, популяризувати Шевченка, глибше його вивчати. Саме в університеті працюють фахові кафедри, і наші колективи неабияк можуть підоплечити один одного. Упевнена, що наша співпраця буде дуже плідна. Це проведення семінарів, конференцій, посвячення студентів. Заповідник — це практична база для апробації теоретичних знань студентів.

Про це йдеться на сайті Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100