реклама

реклама

Жертв трагедії згадали небайдужі черкащани та переселенці з Маріуполя.

Також були присутні родини полонених з «Азовсталі». Напис «ДІТИ» виклали лампадками на Театральній площі.

IMG_20240316_162111

65-річна мешканка Маріуполя Антоніна Петрівна поділилася, що 16 березня вона саме виїхала з міста. У день, коли сталася трагедія.

– Це просто жахливо. У маріупольському драмтеатрі якраз розмістили пологове відділення з новонародженими, селили в гримерки породіль. Саме тоді стався приліт, – сказала пані Антоніна.

IMG_20240316_162302

Зараз Антоніна Петрівна займається волонтерством. Її сім'я долучається до збору бляшанок для виготовлення окопних свічок, закуповують матеріали для плетіння сіток.

Керівник центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь», маріуполець Володимир Петров повідомив, що минулоріч вони проводили акцію вшанування загиблих своїми силами, на базі центрів «ЯМаріуполь» . У 2024 році до цієї акції, за його словами, долучилися більшість міст України, де є драмтеатри.

Ольга Лактіонова очолює напрямок культурних проєктів у центрі підтримки переселенців «ЯМаріуполь». Вона розповіла, як маріупольці допомагають українським захисникам.

IMG_20240316_162447

– У містах, де розташовані центри, плетуть маскувальні сітки. Робимо окопні свічки: до цього долучаються й черкасці, переселенці з інших регіонів. Збираємо кришечки від пластикових пляшок на виготовлення протезів, – сказала Ольга Лактіонова.

Нагадаємо: 16 березня 2022 року російський літак скинув дві надпотужні авіабомби на будівлю Маріупольського драмтеатру. У результаті, за різними даними, загинули від 300 до 600 мирних жителів, які переховувались там від обстрілів. Убивць не зупинив великий напис «Дети» на площі перед будівлею. Драмтеатр став символом руйнівної та жорстокої війни проти мирних людей, свідченням воєнного злочину росіян.

IMG_20240316_163056

https://www.facebook.com/share/p/yP97ByEM2X7dbnqs/

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100