реклама

реклама

Студенти-юристи Черкаського інституту пожежної безпеки імені Герої Чорнобиля спілкувалися з поліцейськими криміналістами і знайомилися з роботою сучасної ДНК-лабораторії “ANDE”.

Студенти знайомились з роботою поліцейських криміналістів


Про специфіку й тонкощі професії спеціаліста-криміналіста майбутнім юристам розповіли начальник криміналістичного відділу слідчого управління Володимир Юлін та старший спеціаліст-криміналіст Максим Осадчук.

“Наша робота важлива для розслідування як кримінальних, так і воєнних злочинів. Зібрані криміналістами на місці події докази дозволяють відтворити повноцінну картину злочину. Представники нашої професії до своєї роботи ставляться відповідально й сумлінно, бо від цього залежить кінцевий результат слідства та покарання винних", — говорить Володимир Юлін.

Студенти знайомились з роботою поліцейських криміналістів


На виклики про скоєння злочину спеціалісти-криміналісти виїжджають на спеціально обладнаному автомобілі. У ньому є все для повноцінного огляду місця події та для забору необхідного матеріалу: від рукавичок та колб для зберігання слідів крові до генератора денного світла, який застосовується для освітлення території у темну пору доби.

Від початку повномасштабного вторгнення правоохоронці документують воєнні злочини країни-агресора. Завдяки портативній ДНК-лабораторії “ANDE” криміналісти проводять швидкісний відбір біологічних зразків безпосередньо на місці події.

Студенти знайомились з роботою поліцейських криміналістів


Найбільше студентів зацікавило обладнання криміналістів. Вони довго розпитували правоохоронців про їхню роботи та як можна потрапити на службу до підрозділу спеціалістів-криміналістів.

Студенти знайомились з роботою поліцейських криміналістів


Про це повідомляє поліція Черкаської області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100