реклама

реклама

Перша робоча зустріч з питання оновлення стратегії розвитку Канівської міської територіальної громади відбулася минулого тижня у Канівській міськраді за участю представників місцевої влади, менеджерів фонду, а також експертів — засновників ГО «Інститут «Республіка» Віталія та Олександри Гліжинських.

У ході діалогу, експерти зауважили, що у кожної з громад є своя родзинка, своя унікальна історія, яку й треба розвивати. Для Канева це може бути туризм, адже місто й загалом громада має славну історію та неймовірну природу.

433726641_736853911968861_8709151632243525055_n

Однак, за словами Олександри Гліжинської, тут важливий екосистемний підхід. Тобто, якщо розвивати туризм, необхідно подбати про туристичні маршрути, залучення гідів, а також наявність інфраструктури — готелів, кафе тощо.

— Канівська громада має великий потенціал для розвитку, адже тут завжди гармонійно поєднувалася промисловість та культура, туризм та сільське господарство, історія та археологія. І наша задача сьогодні не дозволити цим напрямкам занапасти, а дати їм нове життя, — зауважила начальник управління економічного розвитку Тетяна Наливайко.

Для цього, власне, й напрацьовується стратегія — щоб спільно визначити ключові напрямки розвитку громади. І цей процес стратегування не можливий без залучення якомога ширшого кола учасників: від влади, бізнесу, громади та інших категорій.

— Ми йдемо в цю історію не задля того, щоб просто оновити чинну стратегію. Нам важливо як буде розвиватися громада в наступні роки, які пріоритети вона визначить для себе та які можливості матиме для втілення їх в життя, — наголосив керівник відділу національних проєктів Фонду «МХП-Громаді» Володимир Панченко.

Зауважимо, наступного четверга, 27 березня ц.р., в контексті роботи над стратегією Канівської міської територіальної громади, запланована стратегічна зустріч із місцевим бізнесом, що буде проходити у відкритому форматі.

Канівська міськрада, фото міськради

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Канівець 21.03.2024 21:59
Ой, держіть мене четверо!!! :lol: Чергові посиденьки ні про що.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100