реклама

реклама

В Україні ліси поділяють на 4 категорії. Перші 3 стосуються лісів, які виконують передусім екологічні функції (природоохоронні, захисні, рекреаційні).

Четверта категорія – експлуатаційні ліси, які призначені для заготівлі деревини. На основі цього поділу плануються різні види рубок і визначається їхній сумарний щорічний обсяг – розрахункова лісосіка на певну площу.

У 2022 році було створено національний парк «Холодний Яр». Майже 7000 га лісів (з яких понад половина мали статус «експлуатаційних») отримали заповідний статус і стали недоступними для суцільних рубок. І за законом, лісівники Чигиринського лісового господарства мали б змінити категорії лісів за нацпарком і перерахувати розрахункову лісосіку на території: щорічний сумарний обсяг лісів, що підлягають вирубці, мав бути зменшений (бо лісів, що підглягають вирубці, стало менше).

Фото:  UNCG

Фото: UNCG


Але менше рубати лісівникам не хочеться. Тому в ДП «Ліси України» підготували звіт з ОВД філії «Чигиринське лісове господарство», де просять погодити щорічний обсяг рубок у тому масштабі, який був до створення нацпарку!

«Не дозволяєте рубати в «Холодному Яру»? Не проблема – зрубаємо набагато більше в сусідніх лісах!»

Допомагає в реалізації шкідливих ідей наша давня «знайома» Світлана Глінська з Рівненського державного гуманітарного університету. Яка, як завжди, за 3 дні «встигла» об’їхати сотні лісових ділянок у безуспішному пошуку червонокнижних видів. Бо, за дивним збігом, знайшла лише ті місцезростання, про які науковці повідомляли багато років тому.

Ми надіслали зауваження до звіту з ОВД і закликаємо Міндовкілля відмовити у видачі висновку ОВД філії «Чигиринське лісове господарство» ДП «Ліси України». Сподіваємося, нас почують.

Про це інформує Українська Природоохоронна Група - UNCG

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100