реклама

реклама

У Черкаській області до 2028 року діятиме програма підтримки та розвитку агропромислового комплексу. Її затвердили нещодавно на сесії обласної ради.

Про те, кого підтримають фінансово, розповів під час брифінгу директор департаменту агропромислового розвитку Черкаської ОДА Роман Косенко.

Фото: Прочерк

Фото: Прочерк


– Програма складається із 7 напрямків підтримки. Вона спрямована на розвиток суб’єктів мікро- та малого агробізнесу області, дасть змогу нарощувати сільськогосподарське виробництво, збільшувати додану вартість в аграрному секторі, – пояснив Роман Косенко.

  • Напрям 1. Вирощування стратегічних культур: гречки, жита

Фінансова підтримка здійснюватиметься на безповоротній основі за вирощування гречки на 1 га у розмірі 3000 грн, але не більше ніж 50 га одного утримувача.

Фінансова підтримка 9000 грн на 1 га жита, але не більше ніж 100 га.

  • Напрям 2. Підтримка галузі овочівництва у фермерських господарствах

Фінансова підтримка фермерських господарств та сімейних фермерських господарств на безповоротній основі за вирощування: цибулі, капусти, буряка, моркви (овочі «борщового набору»). У розмірі 15 000 грн на 1 га оброблюваних угідь.

  • Напрям 3. Стимулювання до створення та розвитку фермерських господарств ветеранами війни

Поліпшення матеріально-технічної бази у вигляді фінансової допомоги 5000 грн на 1 га оброблюваних угідь. За умови, що засновником/власником господарства є ветеран війни. До 100 га сільськогосподарських угідь.

  • Напрям 4. Підтримка молочного та молочно-м’ясного скотарства

Фінансова підтримка направлятиметься суб’єктам господарювання, які утримують поголів’я корів (не менше трьох). На кожну корову виділятимуть 5000 грн, але не більше ніж 50 000 грн одному отримувачу.

Також буде 70% відшкодування вартості придбаного обладнання, а саме – доїльної установки вітчизняного виробництва.

  • Напрям 5. Розвиток плодово-ягідної галузі та тепличного господарства

Часткове відшкодування вартості проектно-кошторисної документації у вигляді 50% від вартості, але не більше ніж 150 000 гривень одному суб’єкту господарювання впродовж бюджетного року.

  • Напрям 6. Підтримка інвестиційної діяльності та поширення передового досвіду аграрних підприємств у сфері виставкової діяльності, проведення семінарів, науково-практичних конференцій
  • Напрям 7. Збільшення фінансової підтримки на розвиток агропромислового комплексу шляхом ухвалення місцевих програм територіальними громадами

Роман Косенко наголосив, що надалі програму розширюватимуть, орієнтуючись на потреби аграріїв.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100