реклама

реклама

Центр надання адміністративних послуг Черкас доступний для всіх громадян.

IMG_20240402_161039

На мапі доступності, яку нещодавно презентувала обласна військова адміністрація, його позначили зеленим кольором. Заклад єдиний із 66 в області відповідає всім категоріям безбар'єрності, а саме будівельним нормам «Інклюзивність будівель та споруд».

Заступник директора департаменту Центру надання адміністративних послуг Черкаської міської ради Ігор Волошин розповів, що перш, ніж впроваджувати певні нововведення, а це стосується не лише безбар'єрності, звертаються до тих, кому надаватиметься послуга.

IMG_20240402_160231

– Ми вже кілька років працюємо над тим, щоб умови для людей з інвалідністю були створені належним чином. Маємо підписані меморандуми з Українським товариством сліпих (УТОС) та Українським товариством глухих (УТОГ). Ми запитували у представників цих громадських організацій: «Як, на вашу думку, нам треба покращити умови для надання послуг?», – сказав Ігор Волошин.

Заступник директора департаменту ЦНАПу міста Черкаси підкреслив, що, в середньому, заклад щодня відвідують 500-600 осіб. Надається 318 послуг. Потреби у всіх бувають різні, і їх намагаюся враховувати.

– Щодо безбар'єрності. Насамперед створені паркомісця для осіб з інвалідністю. На вході до приміщення є пандуси, всередині ЦНАПу людина на візку теж може вільно пересуватися. Створені санітарні кімнати, де є кнопки виклику, поручні. На рецепції, коли наші адміністратори бачать людей, яким потрібна допомога, вони звертають на них окрему увагу, супроводжують, – пояснив Ігор Волошин.

IMG_20240402_160211

За словами начальниці управління надання адміністративних послуг департаменту Центр надання адміністративних послуг Черкаської міської ради Інни Каланбет, допомагають, зокрема, матусям з немовлятами.

– Наші адміністратори можуть навіть вийти до машини на парковку до мами, поки вона, наприклад, годує дитинку. Принесуть заяву, на місці все підпишуть, щоб вона не заходила в ЦНАП, де велике скупчення людей, – сказала Інна Каланбет.

IMG_20240402_160300

Та додала, що саме тут створений перший у місті дитячий куточок толерантності. Діти дивляться мультфільми, граються, поки батьки отримують послуги ЦНАПу.

Начальниця управління надання адміністративних послуг нагадала, що в ЦНАПІ міста Черкаси працює послуга «Мобільний адміністратор».

– Послугою можуть скористатися люди похилого віку від 80 років, люди з інвалідністю першої-другої групи, люди, які фізично не можуть відвідати заклад. Представник від цих осіб подає заяву особисто або в телефонному режимі, потім наш адміністратор виїжджає до заявника. Виїжджаємо до військових, які знаходяться в лікарнях, – пояснила вона, хто може отримати допомогу.

IMG_20240402_161500

Цікаво, що у ЦНАПі діють виставки фото та картин. Творчі черкащани, діти з художніх шкіл, шкіл мистецтв, мають можливість продемонструвати свої роботи. Наразі представлені фотороботи офіцера ЗСУ Володимира Мукана, картини Вікторії Кошелєвої, фотороботи Анни Алабіної.

Юлія Капуш

реклама

Коментарі  

 
0 #3 Троїстий інвалід 04.04.2024 19:55
Попробую заїхати на своєму інвалідному костилі. Картини подивитись хочу та в куточку толерантності потолеруватись.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Орест 04.04.2024 17:30
Цитую Тарас:
Довелося звертатись у ваш ЦНАП...гестапо відпочиває..

Чому навчились чинуши - пояснювати чому "нічого не можна зробити"....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Тарас 04.04.2024 16:18
Довелося звертатись у ваш ЦНАП...гестапо відпочиває..
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100