реклама

реклама

Комітет з місцевого самоврядування на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення перейменувати місто Ватутіне Черкаської області пропонують в Багачеве.

В рамках деколонізації буде перейменовано десятки населених пунктів. Таке рішення прийняв комітет.

Тепер це має розглянути парламент на своєму пленарному засіданні.

420203330_981645103394168_5076753913538972533_n

Про це пише депутат Черкаської облради Роман Сущенко.

«Нагадаю, що торік на черговій сесії Черкаської обласної ради ухвалили звернення до Верховної Ради України з клопотанням щодо ПЕРЕЙМЕНУВАННЯ міста Ватутіне Черкаської області пропонують в Багачеве.

Європейська Солідарність - Черкащина була, є і залишаються одними з найактивніших у процесі позбавлення від наслідків комуністичної ідеології, що розпочався в часи розпаду СРСР та стихійно активізувався під час ленінопаду в період євромайдану.

Саме представники нашої політичної сили разом з однодумцями з інших партій та громадою ініціювали перейменування Ватутіного. Під час обговорень думки найбільш активної частини громади 16-ти тисячного міста щодо майбутньої назви міста обласного значення розійшлися.

Наша політична сила підтримувала від початку ініціативу громади про перейменування міста Ватутіне.

Лідери, народні депутати Європейська Солідарність, делегати XIII Чергового З'їзду Партії у березні одностайно привітали рішення громади про ДЕКОМУНІЗАЦІЮ Ватутіного/

Два роки тому ініціативна група містян зібрала понад 2000 голосів за перейменування населеного пункту, понад 200 з яких - на Багачеве. У кінці грудня 2022 року міська рада Черкаської області проголосувала за перейменування міста Ватутіного на Багачеве. Пропозицію після шести місяців громадських обговорень та консультацій винесли на голосування і ухвалили більшістю голосів (14 депутатів і міський голова - "За", п’ятеро депутатів утрималися).

Звенигородська Райрада більшістю голосів ухвалила рішення "Про порушення клопотання щодо перейменування міста Ватутіне Черкаської області".

Ватутіне - колишнє шахтарське місто обласного значення в Звенигородському районі Черкащини, яке почали будувати в 1947 році біля села Багачівки. В місті є залізнична станція Багачеве.

Процес декомунізації узаконений ухваленим 9 квітня 2015 року Верховною Радою України пакетом законів. 15 травня 2015 року закони підписав Президент України Петро Порошенко», - зазначає Роман Сущенко

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Трудящий 04.04.2024 19:02
Напевне й це не надовго. Нова назва як насмішка над депресивним занепадаючим містечком. Доки працювала промисловість, то була перспектива. А зараз перейменуй хоч на Супербагатюще, толку не буде.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Маша 04.04.2024 09:49
Против а .... пенком под зад
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100