реклама

реклама

Неповнолітній мешканець міста Умань надіслав електронного листа з погрозами влаштувати вибух в одному з торгових центрів Миколаєва.

kiberpolitsiya

Особу «мінувальника» встановили кіберполіцейські Миколаївщини спільно зі слідчими МРУП та оперативниками карного розшуку ГУНП в Миколаївській області та працівниками обласного Управління СБУ.

Для перевірки інформації на місце негайно прибули поліцейські вибухотехнічної та кінологічної служб, однак жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Такий вид хибних повідомлень, що мають на меті введення в оману аварійно-рятувальних служб та правоохоронних органів, на сленгу називають сватингом (від англ. SWAT (Special Weapons And Tactics) - підрозділи у США та ряді інших країн, оснащені спеціальним обладнанням, які часто залучаються при реагуванні на повідомлення про замінування, захоплення заручників тощо).

Надалі поліцейські провели обшук за місцем мешкання уманця та вилучили комп’ютерну техніку.

Наразі за даним фактом слідчими ГУНП в Миколаївській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, поліцейські перевіряють причетність фігуранта до розсилки завідомо неправдивих повідомлень про мінування інших об’єктів на території України.

Кіберполіція також нагадує про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення та закликає громадян утриматися від умисного надання неправдивих відомостей до правоохоронних органів.

За вчинення цього злочину передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.

Департамент кіберполіції

Національної поліції України

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100