Фахівці податкової служби проведуть низку навчальних семінарів із електронного звітування за допомогою касової техніки. На ці заходи будуть запрошені підприємці, які використовують реєстратори розрахункових операцій у своїй роботі, а також виробники обладнання, сервісні організації, що обслуговують касові апарати, інформує прес-служба ДПС України.

Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року впроваджується електронна контрольна стрічка реєстраторів розрахункових операцій. На цій стрічці в пам’яті касового апарату або модему, який до нього приєднаний, формуватимуться копії розрахункових документів і фіскальних звітів. Один раз на добу цей звіт автоматично передаватиметься до серверу обробки інформації ДПС.

За оцінками фахівців податкової служби, такий формат моніторингу призведе до значного скорочення податкових перевірок – розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.

Самі ж первинні документи відтепер зберігатимуться в електронному вигляді, а не на паперовій стрічці, що знімає з платників клопоти зі зберігання цих відомостей.

Зустрічі із підприємцями триватимуть два тижні, і всі аспекти нових правил, що турбують підприємців, будуть детально обговорені.

Крім того, у податковій запевнили, що платникам дадуть півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року ДПС України не буде застосовувати штрафні санкції до користувачів касових апаратів за неподання такої звітності в електронній формі.

Зустрічі із підприємцями триватимуть два тижні, і всі аспекти нових правил, що турбують підприємців, будуть детально обговорені.

У Черкаській області семінар щодо електронного звітування за допомогою касової техніки запланований на 21 грудня, у день, коли за календарем майя має настати кінець світу. 

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100