реклама

реклама

На Черкащині за перші три місяці 2024 року патрульні оформили пів тисячі штрафів за порушення правил зупинки та стоянки.

Припарковані автомобілі в центрі Черкас. Суспільне Черкаси

Зменшити цю кількість можна, якби була достатня наявність паркувальних місць, розповів Суспільному речник патрульної поліції в Черкаській області Олексій Драгун.

Черкасець Андрій Перепелиця має 40 років водійського стажу. Розповів, що пересуватися містом через велику кількість автівок стає все важче. Також бракує місць для паркування:

"Паркуються на газонах та тротуарах. Або за два метри від пішохідного переходу теж зупиняються, бо місце".

Переселенець пан Олександр півтора року живе в Черкасах. Помітив, що водії вимушені лишати свої автівки вздовж вулиць.

"Якщо немає куди поставити автівку, то люди паркуються близько до пішохідних переходів. Я на це ніяк не реагую, бо сам вимушений так робити", — розповів.

Проте пан Олександр зазначив, що якби було вдосталь місць для паркування, він, як водій, не порушував правила:

"Якщо оштрафувати, то тут держава перша, а як організувати місця для паркування — тут грошей немає".

Найбільше порушників правил паркування, за словами речника патрульної поліції в області Олексія Драгуна, на центральних вулицях міста:

"З основних вулиць — це бульвар Шевченка, вулиці Смілянська та, певною мірою, Благовісна — в районі центрального ринку, а також Надпільна".

Патрульні виявили водійку, яка порушила правила паркування. Суспільне Черкаси


Зі слів речника, за порушення правил зупинки та стоянки, передбачений штраф: від 340 до 1700 гривень. У 2023 році в області патрульні оформили чотири з половиною тисячі штрафів за порушення правил зупинки та стоянки. За перші три місяці 2024 року оформили півтисячі штрафів. Про порушення патрульні дізнаються різними способами.

"Це може бути як звернення громадян на лінію «102», так і в телеграм групу «Безпечна Черкащина», де фіксують правопорушення, а потім передають його під час виклику. Може бути так, що екіпаж побачив правопорушення та почав виконувати свою роботу: притягувати до відповідальності або проводити роз’яснювальну роботу", — розповів Олексій Драгун.

Для населення Черкас необхідно 50 тисяч паркувальних місць, зазначив заступник начальника міського управління інспектування Євгеній Моргонюк:

"Це стосується найперше центральних частин міста: Центральний ринок, а також місця, де розташовані заклади охорони здоров’я, дитячі заклади".

Нині кількість паркомісць у місті невідома. У відповідь інформаційний запит Суспільного, директор департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури Сергій Отрешко зазначив, що кількість стоянок не обліковують. У коментарі посадовець додав, що на створення додаткових паркувальних місць поки що немає грошей:

"У першу чергу, питання в коштах. Я, як директор департаменту, вважаю, що це на часі завжди, як і будь-які інші дії, які пов’язані з дорожньо-транспортною інфраструктурою, Адже це для наведення порядку та покращення ситуації в місті. Але на часі чи ні — це вже рішення ради. Вона повинна визначатися, наскільки нині доцільно акцентувати саме на цьому увагу. І виділяти саме сюди гроші, а не на якісь більш нагальні речі", — зазначив посадовець.

реклама

Коментарі  

 
-4 #16 синоптик 16.04.2024 11:50
Цитую Анатолій:
А питання тільки одне--в скільки треба спалити автівок пед...расам при владі,щоб почали будувати багатоярусні парковки??!!

За будь-якирх негараздів - палити треба сільраду.
:lol: :lol: :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #15 синоптик 16.04.2024 11:49
Що стосується маячні пана Отрешка про відсутність коштів на парковки. Чомусь в усьому світі вони приносять містам прибуток - і тільки в нас збиткові. Буде неминуча відповідальніст ь за паркування в недозволених місцях - буде і попит на місця на платних парковках, і готовність бізнесменів вкладати гроші в їх облаштування та платити за землевідведення .
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #14 синоптик 16.04.2024 11:45
1. В центрі міст вільної землі під парковки ніде нема. Тому в цивілізованих країнах торг :lol: івельні центри та ринки виносять на околиці, де можна облаштувати парковки, а центр міста роблять пішохідним. А в нас Любава та Будинок Торгівлі, Центральний Ринок - практично паралізують рух в центрі. Тут хіба зносити колишній Кооператор та міськівиконком, та на їх місці парковки робити. :lol:
2. Якщо КОМУСЬ закон не писаний - він не писаний НІКОМУ. Якщо копи козиряють вельможним правопорушникам на козирних членовозах, замість їх штрафувати - годі дивуватися, що, навіть при наявності вільних місць на обладнаній на узбіччі парковці, кожне автопадло лізе паркуватися на тротуарі, розлякуючи пішоходів, бо пани пішки не ходять.
3.Хтось назве розумним жлобяру, що заявить про своє право грабувати та вбивати, бо не може собі на хліб заробити? То хіба відсутність парковки дає право паркуватися де попало, створюючи аварійні ситуації, через які люди гинуть?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #13 Каркар 16.04.2024 11:13
Цитую Анатолій:
дороги з начала розвитку міста НЕ розширюють, а машин завезено багато і для них немає місця на це влада не звертає уваги , а покарання несе за собою злобу.


Розширювати дороги? За рахунок чого, пішохідних тротуарів? В результаті матимемо неможливість пересуватися містом пішки, та ще гіршу ситуацію з трафіком та парковками. Вам може здаватися, що ширші дороги - менше пробок, але це невірно. Вже багато країн мали гіркий досвід того, що розширення автомобільних доріг призводить до погіршення трафіку, а не до покращення. Покращенню трафіку сприяє, як це не дивно, розвиток громадського транспорту, розташування магазинів, шкіл, установ і т.ін. в радіусі пішохідної досяжності, та дизайн вулиць, спрямований на обмеження руху авто та заохочення руху пішки та на велосипедах.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #12 Феншуй 15.04.2024 21:11
Цитую Анатолій:
дороги з начала розвитку міста НЕ розширюють, а машин завезено багато і для них немає місця на це влада не звертає уваги , а покарання несе за собою злобу.
Злитись за свої порушення варто лише на себе. І розширення доріг- теж не вихід, т.я. кількість авто зростає а ширина не безмежна.Тож єдиний вихід то організація паркування, а точніш бажання цим займатись. Поки що бачимо лише бажання незаконно урвати у громади будь-який шмат землі під забудови. Які, до речі, не мають ніякої підземної парковки і проблема лише ускладнюється.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #11 Анатолій 15.04.2024 10:23
дороги з начала розвитку міста НЕ розширюють, а машин завезено багато і для них немає місця на це влада не звертає уваги , а покарання несе за собою злобу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #10 Бампер 15.04.2024 10:11
Скоро дехто ходити розучиться. Відстань два квартали-тільки на авто, з цигаркою в зубах, кавою і телефоном. А що
біля шкіл робиться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #9 мешканець 15.04.2024 09:55
як на мене, якщо не можна паркуватись, то не можна. Можновладець ти чи так пересічне Х****. Щодо даної проблеми, то цим не займається ні поліція ні влада. Роблю висновки з особистого досвіду.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #8 Андрій 15.04.2024 08:39
Є така шиука як громадський транспорт. Цивілізовані країни помалу починають усвідомлювати що автомобілі це зло, бо є напрочуд неефективними (зазвичай перевозять лише водія чи одного пасажира), в той час як вимагають постійного дороговартісног о розширення доріг.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #7 Зінченко 14.04.2024 11:19
А для чого робити паркувальні місця- штрафи це надійне фінансове поповнення бюджету, тільки неясно якого-місцевого чи державного....................
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100