реклама

реклама

Черкащина долучиться до благодійної ініціативи «Подаруй світло Харкову». У пакет, який наразі формується, входитимуть: генератори, заряджені павербанки, зарядні станції, акумулятори, ліхтарики, батарейки.

Через масові обстріли ворогом міста Харкова, області, найбільше страждають об'єкти критичної інфраструктури та енергетики, у результаті близько 200 тисяч місцевих громадян перебувають без світла,  повідомив під час брифінгу очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

IMG_20240415_134837

– Наразі ми доукомплектовуємо перший пакет допомоги. Найближчими днями відвеземо від області 20 генераторів різної потужності, необхідні будівельні матеріали. Це густонаселений регіон, де, під час обстрілів, навіть не встигають оголошувати повітряну тривогу, адже він знаходиться близько до ворога. Зараз усім важливо об'єднатися. Дякую нашим районам, територіальним громадам та бізнесу, – сказав очільник ОВА.

Ігор Табурець нагадав, що у 2022 році черкащани згуртовано допомагали продовольчими наборами, а також будматеріалами Київській та Чернігівській областям. Згодом підтримали деокуповані райони Херсонщини, а саме: Нововоронцовську територіальну громаду, села Іванівку, Новопетрівку, Миколаївку.

– У межах проекту «Пліч-о-пліч» на Херсонщині допомагали і досі допомагаємо вже рідним трьом селам. Наші бригади на добровільних засадах відновили 128 будинків. Черкащина єдина з усіх областей завершила відновлення школи на Херсонщині, на її території встановили мобільне бомбосховище. Школа не опорна, але приймає діток з п'ятьох сусідніх шкіл, що дуже важливо, – наголосив Ігор Табурець.

Передача допомоги харків'янам здійснюватиметься або громаді міста Харкова, або обласній військовій адміністрації, яка фіксує потреби всього регіону, зокрема – прифронтових районів.

Юлія Капуш, фото Прочерку

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100