реклама

реклама Делікат

реклама

В управлінні Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області зазначають, що концепція державної політики щодо реформування кримінально-виконавчої системи на наступні 5 років та новий Кримінальний процесуальний кодекс знизять навантаження на слідчі ізолятори.

– Навіть на прикладі Черкаської області можемо впевнитись у правомірності цього твердження. Ми маємо один слідчий ізолятор з максимальною наповненістю 554 особи. Та ще донедавна змушені були утримувати в стінах СІЗО до 900 осіб, а це, самі розумієте, веде до порушень умов утримання осіб, взятих під варту, – говорить начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області Анатолій Грищенко.

Розширення переліку запобіжних заходів, не пов’язаних із позбавленням волі (вводиться таке поняття як «домашній арешт») є важливим кроком, адже запровадження процедури досудової пробації, тобто супроводу людини, яка перебуває під слідством, дозволить суттєво збільшити кількість осіб, для яких може бути обране покарання, не пов’язане з позбавленням чи обмеженням волі. Таким чином буде досягнуто не тільки зниження навантаження на слідчі ізолятори, а й зменшення кількості осіб, позбавлених волі, у виправних закладах. У свою чергу, це веде до зменшення витрат на їх утримання, а також, що дуже важливо, люди залишаються членами суспільства і отримують шанс виправити свій злочин, не потрапляючи до місць позбавлення волі.

У результаті таких нововведень стає можливим перехід від утримання засуджених у гуртожитках казарменого типу до блочного їх розміщення. По-перше, це дозволить збільшити норми жилої площі на одного засудженого, а по-друге, значно поліпшити санітарно-епідеміологічну обстановку в установах виконання покарань.

На Черкащині вже розпочате переобладнання жилих приміщень на блочну систему. Наразі в Черкаській виправній колонії №62 вже в двох відділеннях завершено перебудову корпусів. В інших установах теж тривають роботи, інформують в обласному управлінні ДПтС України.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100