Чимало дискусій серед жителів міста викликає процедура перейменування вулиць. Буцімто, при зміні назви і міській владі, і жителям вулиці з новим ім’ям доведеться витратитись на переоформлення документів. Однак директор департаменту містобудування Олександр Ільченко заперечує такі судження.

– Жодних позапланових витрат на виготовлення табличок на будинки мерія здійснювати не буде, – говорить Ільченко. – Адже таблички замінюються згідно з графіком щороку. Крім того, жителі оновлених вулиць перероблятимуть свої документи лише у разі потреби: купівлі чи продажу квартири, перереєстрації. Утім, і ця процедура займає небагато часу.

Щодо підприємств та установ, які розташовані на вулицях, де змінять назву, то документація переоформляється у державних реєстраторів автоматично. І всі державні служби, разом з паспортними столами, будуть повідомлені про зміни.

Варто згадати, як перейменовували вулицю 20-го партз’їзду – на проспект Хіміків, Жовтневу – на Благовісну, Урицького – на Хрещатик. Дискомфорту жителі цієї частини міста не відчули. У багатьох мешканців будинків і досі прописка зі старою назвою, запевняють у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

Нагадаємо, що сьогодні під час сесії Черкаської міськради депутати вдруге спробують перейменувати вулицю Енгельса на вулицю Чорновола. Мовляв, за словами секретаря міськради Віктора Горкуна, на сесії у вівторок питання було розглянуте, «але воно не було ні прийняте (через брак голосів більшості), ні відхилене».

реклама

Коментарі  

 
+9 #1 Смайл 13.12.2012 11:09
Знову ...дьож.Бо у нас є така контора неляканих ідіотів, яка називається паспортний стіл, де "доять" не те шо за кожен цидлик, а за кожну кому.І там точно знайдуть спосіб поімєть тих,хто житиме на Чорновола, а в реєстраційному штампі штампі буде Енгельса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100