17 квітня фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели виїзну вакцинальну сесію у межах проєкту «Острів здоров’я» в селі Ладижинка Уманського району.

img_5544

Про це повідомляє ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

Працювали спільно з колегами Уманського міськрайонного відділу Центру контролю та профілактики хвороб Черкаської області та працівниками Ладижинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Під час акції на «острівці здоров’я» батьки мали змогу поспілкуватися з лікаркою-педіатринею Центру первинної медико-санітарної допомоги Паланської сільської ради Мариною Опаленко та лікаркою-епідеміологинею Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Іриною Шуляренко.

Відвідувачі зустрічі-консультації переглянули відеоролик ЮНІСЕФ Україна про історію 77-річної Єви Карцуб, яка у 7 років перехворіла на поліомієліт та лишилася паралізованою на все життя.

Батькам розповіли про небезпеку поліомієліту та важливість вакцинації від цього інфекційного захворювання.

«Ця тяжка хвороба вражає нервову систему та може призвести до незворотного паралічу або навіть смерті. Діти, які не отримали або пропустили щеплення, у небезпеці, адже мають великі ризики захворіти на поліомієліт. Єдиний захист від інфікування – вакцинація. Тому ми закликаємо батьків не зволікати та вакцинувати дітей проти поліомієліту. І сьогодні забезпечили можливість отримати таке щеплення дітям Ладижинської громади», – наголосила Ірина Шуляренко.

На заході працювала вакцинальна бригада амбулаторії села Ладижинка, тож  діти після огляду в лікаря вакцинувалися від поліомієліту.

Жителька Ладижинки Наталія прийшла вакцинувати шестирічного сина та розповіла, що сама вакцинована і хоче, аби й він був захищеним та здоровим:

«Синові від народження ведемо календар щеплення. Після цього я буду спокійна, що моя дитина захищена від хвороб та важких ускладнень».

Доки батьки отримували безоплатні консультації від лікарів, діти перед вакцинацією перебували на розважальних локаціях: гралися з медичним набором та Зайчиком-Лапчиком, який вакцинувався від хвороб та запрошував маленьких гостей заходу отримати щеплення; розмальовували зображення Зайчика-Запчика та Вакцинки; фотографувалися біля банера з казковими героями.

Програма заходу була підготовлена для дітей віком від 18 місяців до 15 років та старше. Так, 13-річна Ілона, яка отримала поліомієлітну вакцину, із задоволенням залишилася на заході, щоб із подругами розмалювати Зайчика-Лапчика:

«Мама сказала, що мені потрібно сьогодні прийти на візит до лікаря. Вакцинували крапельками, тому не було страшно. Також на акції я почула від медиків про захист від інших інфекцій».

За день роботи профілактично-вакцинальної групи вакцинували 30 дітей: 25 – від поліомієліту та 5 – від інших хвороб.

Під час заходу батьки отримали буклет «Захистіть дитину від невиліковного паралічу, спричиненого поліомієлітом» та ліфлет «Національний календар щеплень». Після вакцинації малечі подарували іграшку Зайчика-Лапчика, старшим діти – термокружку зі слоганом «Я вакцинований – я захищений». Крім того, кожна дитина отримала брендовану кульку.

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб продовжуватиме проводити такі заходи зі щеплення дітей від поліомієліту в межах реалізації проєкту «Острів здоров’я».

Матеріал підготовлено у межах проєкту Українського католицького університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100