Київський окружний адміністративний суд 24 квітня вирішив призупинити дію ліцензії черкаської філії ТОВ "Газорозподільні мережі України" (Газмережі) на розподіл природного газу за позовом компанії "Черкасигаз", якій вона належала раніше.

Фото: pixabay.com


Про це повідомили Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), і Нафтогаз України, пише liga.net.

Рішення суду ухвалене як забезпечення позову Черкасигазу.

"Регулятор вбачає в діях АТ "Черкасигаз" намагання колишнього власника через суд повернути контроль над державними мережами", – йдеться в повідомленні НКРЕКП.

Група "Нафтогаз", до складу якої входять Газмережі, назвала ухвалу суду протиправною і повідомила, що вже оскаржила її в Шостому апеляційному адміністративному суді.

І Газмережі, і НКРЕКП збираються скаржитися на суддю, який ухвалив рішення, до Вищої ради правосуддя. Вони вважають, що він поставив під загрозу безпеку та газопостачання мешканців Черкаської області в "інтересах окремих осіб".

"В умовах постійних ворожих ударів і блекаутів "блакитне паливо" часто залишається для людей єдиним енергоресурсом", – йдеться в заяві Нафтогазу.

Нафтогаз взяв під контроль Черкасигаз у вересні 2023 року в рамках повернення газорозподільних мереж під державний контроль.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 Хвєдя 28.04.2024 20:12
Цитую Трудящий:
а чи немає у всьому цьому корупції?

Там де газ нікак ніззя без корупціі! :eek: :eek: :eek: Корупція на газє - двігатєль прогреса у вопросах бистрого обогащенія руководящих ліц і їх прихлєбатєлів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Трудящий 28.04.2024 11:18
а чи немає у всьому цьому корупції?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 Петрович 28.04.2024 01:43
Дві банди намагаються захопити газогони, половину з яких населення будувало за власні кошти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 Зінченко 27.04.2024 16:31
Пару років тому заплатив за газ, а платіж десь пропав і у багатьох тоді так було...гроші до цього часу не повернули, і відчуваю, що знову подібна ситуація назріває.............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100