реклама

реклама

Понад десять років на зупинці «Першотравневий парк» в Черкасах пес чекає свого господаря, йдеться в сюжеті «Вікка-новин».

Місцеві жителі запевняють: тварину більше десяти років тому лишили на зупинці. Дехто бачив чотирилапого ще щеням. Проте вірити в те, що його покинули, пес відмовляється до сьогодні. Він вірно чекає на господаря та не полишає зупинки ні на хвилину. Ані спека, ані зливи, ані люті морози – ніщо не змусило цього пса покинути зупинку. Щодня, як за будильником, пес ніби виходить на варту та постійно когось виглядає.

У народі його прозвали черкаським Хатіко на честь легендарно пса, який до самої смерті чекав свого загиблого господаря. Хатіко приходив на станцію протягом дев'яти років у надії, що господар повернеться. Проте так і не дочекався. Після смерті чотирилапий став світовим символом вірності, а на його честь у Японії встановили пам’ятник.

Черкаський же Хатіко відгукується на кличку Міша. Продавчиня Наталія, яка працює в найближчому кіоску близько шести років, переконує: пес віддано когось чекає.

– Живе цей пес тут давно. Підгодовуємо його, чим можемо: люди приносять йому їсти. Зробили в парку йому будку. Собака старенький, живе вже тут давно. Він чекає когось, – каже Наталія.

Проте в будці пес спить дуже рідко. Тварина ніби боїться покинути варту та щось або когось пропустити. За словами кінолога Наталії Москвічової, собаки – це найвідданіші істоти.

– Собака завжди чекає на хазяїна, радіє йому, незалежно від того, хороший у нього настрій чи ні, – говорить кінолог.

Спеціалісти наголошують: собача вірність сильніша за страх смерті, адже покинута тварина буде чекати на господаря, незважаючи ні на що. Лишаючи собаку на узбіччі або ж вивозячи її в інше місто, людина прирікає тварину на самотню смерть.

– Шановні черкащани, хочу попросити вас не кидати своїх тварин. Ставтеся до них більш відповідально, бо тварина буде завжди вас любити та чекати, незалежно від погоди. Вона буде приходити на те місце, де її лишили, – переконана Наталія Москвічова.

Пес Міша став справжнім талісманом вірності. Щодня він привітно зустрічає всіх черкащан. Проте в очах у тварини не згасає надія, що наступний перехожий буде той, на кого вона чекає всі ці роки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100