реклама

реклама

Відкритий чемпіонат Черкаської області з фехтування на шаблях відбувся днями у спортивному залі ДЮШЕС № 2 м. Черкас. Змагання було присвячено пам’яті Олександра Топчія, а участь у них взяли юні фехтувальники з Черкас, Києва, Хмельницького, Миколаєва, Одеси.


Змагалися дівчатка і хлопчики у двох вікових категоріях. Серед черкащан відзначилися Анастасія Мінчукова, яка посіла 1 місце в старшій категорії, а також Максим Потьомкін і Катя Фабрика, які отримали 3-і місця в молодшій категорії.


Як розповідає заслужений тренер України та тренер черкаської збірної Людмила Шкалікова, загалом в турнірі взяли участь 28 юних шаблістів. В Черкасах фехтування на шаблях – пріоритетний вид спорту. Наші спортсмени нерідко завойовують призові місця на всеукраїнських змаганнях.


– Проблема в тому, що фехтування дуже дорогий вид спорту. Щоб потрапити на чемпіонати Європи та світу, треба пройти дуже багато змагань, на яких мати відповідну екіпіровку. Костюми дуже дорогі, все треба купувати за власні кошти, – каже пані Людмила.


Втім, усе ж в Черкасах поступово розвивають і фехтування на шпагах. Діти приходять займатися з 7-8 років.

Фото Сергія Редька

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100