реклама

реклама

«BBC Україна» оголосила короткі списки претендентів на номінації «Книга року BBC-2012» та «Дитяча Книга року BBC-2012», що представлені у партнерстві з Культурною програмою Європейського Банку Реконструкції та Розвитку (ЄБРР).

До списку номінантів «Дитячої Книги року BBC-2012» увійшов твір «Сторожова застава» українського поета, прозаїка, дитячого письменника та журналіста, уродженця села Христителевого Чорнобаївського району Володимира Рутківського.

Володимир Григорович вже отримував премію «Книга року ВВС» минулого року за твір «Сині води». Крім того, черкащанин удостоєний премії ім. Лесі України, ім. Миколи Трублаїні, ім. Віктора Близнеця та Національної премії України ім. Тараса Шевченка (2012).

Цьогорічних переможців премії «ВВС Україна» в обох номінаціях назвуть у вівторок, 18 грудня, на церемонії нагородження, що відбудеться у Конгрегаційній залі Києво-Могилянської академії. Автор-переможець у кожній номінації отримає премію 1000 фунтів стерлінгів у гривневому еквіваленті. Видавництва, де вийшли друком книжки переможців, отримають право використовувати логотип конкурсу Книга року ВВС на всіх наступних виданнях цих книжок.

Короткий список творів у номінації «Книга року BBC-2012»:

Юрій Винничук, «Танго смерті»

Андрій Кокотюха, «Червоний»

Таня Малярчук, «Біографія випадкового чуда»

Дзвінка Матіяш, «Історія про троянди, дощ і сіль»

Ярослав Мельник, «Телефонуй мені, говори зі мною»

Короткий список номінації «Дитяча Книга року BBC-2012»:

Іван Андрусяк, «Вісім днів із життя Бурундука»

Леся Воронина,Клацнути «Таємне Товариство Боягузів та Брехунів»

Світлана Прудник, «Як знайшлися літери»

Володимир Рутківський, «Сторожова застава»

Оксана Сайко, «Новенька»

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100