У Черкасах запускають національну програму соціалізації та адаптації для дітей із родин переселенцв «Зростаємо разом». Це тримісячний проєкт громадської організації «Зрощуй суспільство» та IREX, спрямований на соціалізацію та адаптацію школярів із родин ВПО.

За словами організаторів, окрім Черкас, програма стартує ще у сімох містах України: Києві, Житомирі, Хмельницькому, Кривому Розі, Рівному, Дніпрі та Тернополі.

2ea8e61a7745818efbe68f2fe83e46fa

Тримісячний інтерактивний курс розрахований на дітей із родин переселенців віком від 6 до 9 років, які потребують підтримки в соціалізації та адаптації у новому місті. Як зазначає засновник ГО «Зрощуй суспільство» Микита Стрижко, ключове завдання команди проєкту — допомогти малечі подолати соціальні бар’єри.

«Наша мета — повернути дитинство малечі з родин вимушених переселенців та допомогти їм швидше соціалізуватися у новому місті. А тому фундаментальною складовою проєкту є робота із профільними психологами, які у ненав’язливій та інтерактивній формі допоможуть дітям подолати страхи та інші тригери», — зазначає Стрижко.

Упродовж трьох місяців команда «Зрощуй суспільство» за підтримки некомерційної організації IREX планує провести понад 1150 занять у вісьмох містах України. Зустрічі з дітьми відбуватимуться на базі просторів всеукраїнської освітньо-культурної та волонтерської мережі Гончаренко центр.

«У кожному з міст-учасників проєкту працюватимуть наші спеціалісти, які готові зробити все, аби покращити життя малечі. Це непросто в умовах повномасштабної війни, але можливо, якщо докласти зусиль. В інтерактивному, ігровому форматі ми допоможемо малечі повернутися до повноцінного дитинства», — додають організатори проєкту.

Аби зареєструвати дитину на участь у проєкті в Черкасах, необхідно заповнити коротку форму за цими посиланнями:

●       Заняття з арт-терапії — реєстрація.

●       Розвиваючі — реєстрація.

●       Англійська мова — реєстрація.

Заняття стартують з 15 травня і проходитимуть за адресою бул. Шевченка, 234 (Гончаренко центр Черкаси). Діти з родин ВПО можуть пройти всю програму або ж долучатися до окремих заходів на вибір батьків.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100