реклама

реклама Делікат

реклама

Війна з рашистськими загарбниками стала важким випробуванням і трагедією для сотень тисяч українців. Імена Героїв-односельців вшанували на Алеї Слави Героїв у Шабастівці. Відсьогодні тут у центрі села з’явилося святе місце – куточок слави та пам’яті, який щоденно буде нагадувати нам про наших Героїв.

436302659_766150972364923_6432664710512996053_n

На відкриття Алеї Героїв завітали заступник міського голови Зоряна Заворотна, секретар міської ради Наталія Шамрай, староста Княжекриницького старостинського округу Михайло Підопригора, помічник міського голови в селі Шабастівка Наталія Гедзун, рідні, друзі та односельці.

Стели із портретами загиблих воїнів із Шабастівки – Валерія Поліщука, Олександра Мокринчука, Костянтина Бондарчука, Василя Горбача – відкрили рідні загиблих.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Зоряна Заворотна відзначила, що сьогодні багато наших захисників крок за кроком виборюють перемогу, але багатьох уже немає серед живих. «Вони охороняють нас з небес. Пам’ять про загиблих воїнів завжди буде жити в наших серцях. Адже Герої живі, поки жива пам’ять про них», – сказала Зоряна Володимирівна.

«Ми схиляємо голови перед родинами загиблих. Щира вдячність батькам за Героїв! Ми ніколи їх не забудемо і хочемо лише одного – щоб наша Алея пам’яті не поповнювалась, тому що це найбільший біль для кожного з нас. Ми завжди будемо пам’ятати про тих, хто віддав своє життя за свободу та незалежність нашої країни», – відзначила під час виступу помічник міського голови Наталія Гедзун.

436252695_766151375698216_4454475840699705448_n

Учасники зібрання спільно з родичами полеглих та духовенством хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх тих, хто віддав своє життя заради України та миру на нашій землі в роки війни та поклали квіти до Алеї загиблих захисників. Військовий капелан отець Володимир освятив меморіальні стели та відслужив поминальну літургію за полеглими в бою Героями.

Батько загиблого Костянтина Бондарчука Микола Костянтинович Бондарчук та мама Василя Горбача Олена Іванівна Горбач подякували усім присутнім та тим, хто долучився до створення Алеї, за шану та пам’ять про їхніх дітей, які віддали своє життя за мирні дні і ночі в рідній Україні.

Громада села Шабастівка висловлює щиру подяку родині Анатолія Павловича та Ігоря Анатолійовича Лінецьких за допомогу у придбанні будівельних матеріалів та меморіальних стел, батьку загиблого Героя Олександра Мокринчука Віталію Анатолійовичу, а також усім жителям села, хто допомагав облаштовувати це пам’ятне місце та коштами.

Монастирищенська міська рада

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100