реклама

реклама Делікат

реклама

images Під час переходу церков до Православної церкви України їхні священники, залишаючись під московським патріархатом, можуть забирати з собою церковне майно.

Про це в ефірі програми “Що далі?” розповів капелан Черкаської ТрО Володимир Педько, пише 18000

– Забирають певну частину майна, вікон, дверей, дзвонів. Усе, що знімається, вони демонтують, – розповідає капелан.

Один із випадків, звідки священники забирали речі, що належать церкві, стався в парку Хіміків, інший – у районі Дахнівки в Черкасах.

– Коли громада перейшла без священника до ПЦУ, на наступний день були буси, автобуси, машини, які вивозили речі. Коли вони побачили, що ми не маємо наміру заходити у храм, служити. Бо розуміємо, що людям треба час, що закрити приналежності до УПЦ, священникам дослужити. Вони через тиждень завезли все назад, – описує перехід храму, що в Дахнівці, Володимир Педько.

За його словами, в прихожан УПЦ одна риторика. Вони всі ставлять вірянам Православної церкви України одне запитання – “Як ви можете заходити в наш дім?”

– Одна з характеристик секти – це одна риторика адептів секти. Якщо це не секта, то постав п’ятьом людям одного об’єднання одне запитання, і на нього в них буде п’ять різних власних думок. А одна з ознак секти – це коли на одне запитання тисячі людей відповідають шаблонно, – вважає капелан.

Володимир Педько додає, що церква не може бути чиїмось домом ні священника, ні громади.

– Це надбання культури, православного світу, – зауважує капелан. – Це не може бути власністю конкретної громади.

Фото Володимира Педька з Інстаграм

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Ля-ля-ля 12.05.2024 22:21
У цього капелана мислення совка: всьо вокруг колхозноє, всьо вокруг мойо! Оте, що ти зробив, тільки те твоє. А те, що зробили прихожани УПЦ, то їхнє. Для них їхня церква як їхній дім духовний, а для цього капелана храм, то тільки нерухоме майно, яке йому вдалося привласнити. Звідси й демагогія про "надбання культури" яке "не може бути власністю конкретної громади".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100