реклама

реклама Делікат

реклама

На всій території Черкаської області встановилась надзвичайна пожежна небезпека, через що існує висока ймовірність загорань у лісах регіону.

Про це повідомляє Центральний лісовий офіс.

Майже 30% усіх лісів Черкащини займають хвойні насадження. Вони є дуже вразливими до загорань.

Зменшити рівень небезпеки можуть тільки опади, а поки зберігається суха, вітряна погода - ймовірність пожежі зростає щодня. Тому лісівники спільно з представниками Державної служби надзвичайних ситуацій та поліцейськими регулярно здійснюють патрулювання лісових масивів на предмет дотримання громадянами правил пожежної безпеки в лісах. Попереджають про відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки та нагадують про заборону відвідування лісів.

Лісівники філії «Золотоніське лісове господарство» спільно з працівниками поліції, ДСНС та представниками Центрально-Західного міжрегіонального управління ЛМГ під час профілактичного рейду населеними пунктами та популярними місцями відпочинку


Щодо відповідальності згідно законодавства: згідно зі статтею 77 КУпАП порушення вимог пожежної безпеки в лісах передбачає адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від 1530 грн до 4590 грн, а на посадових осіб – від 4590 грн до 15300 гривень.

Додатково також нараховується шкода, завдана довкіллю, внаслідок пожежі.

Для того, щоб зберегти ліси від пожеж, лісівники ДП "Ліси України" розвивають мережу рекреаційних пунктів - безпечних місць відпочинку. У таких місцях є все необхідне для того, щоб чудово для вас і безпечно для навколишнього середовища провести час.

ДП "Ліси України" створило карту, на якій позначені всі пункти відпочинку в лісі.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100