реклама

реклама

До України, а саме до Черкас, днями завітав архіваріус спадщини швейцарського письменника Фрідріха Дюрренматта — доктор Ульріх Вебер з міста Берн. Щоб взяти участь у міжнародній науковій конференції, яка відбулася в Черкаському державному технологічному університеті на лінгвістичному факультеті. Вона була присвячена творчості відомого автора детективів, пише «Черкаський край».

Фрідріх Дюрренматт писав драми й прозові твори. Та популярність до нього прийшла саме тоді, коли він почав створювати детективи. На той час він хворів на цукровий діабет, дружина була вагітна. Потрібні були гроші, тому він і взявся за детективи, — розповідає доцент кафедри романо-германської філології та перекладу Марина Орлова.

Із 60-их років минулого століття за цими творами в Америці, Німеччині, Англії, Швейцарії та Радянському Союзі знімали фільми. Зокрема радянські режисери зняли «Остання справа комісара Берлаха», «Фізики» та  «Візит дами».

Доктор Ульріх Вебер на слайдах презентував твори, рукописи, щоденники, фотографії та листи Дюррематта.

Участь у конференції взяла і керівник архіву ще одного великого швейцарця — Макса Фріша, пані Маргіт Унзер. Гості відвідали музей Тараса Шевченка в Каневі, Олександра Пушкіна й Петра Чайковського у Кам’янці та «Кобзаря» в Черкасах.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Дід Фемід 15.12.2012 17:56
ЧДТУ переплюнув Куз*н ЧНУ вже і в гуманітарній галузі? :eek:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100