реклама

реклама

Рейсові автобуси, вантажівки, легковики – в одну «кашу». 5-кілометрова ділянка автобану перетворилась на автокладовище. У людей – важкі травми: в одного з далекобійників майже відірвана нога. А журналіст «Надзвичайних новин» Юрій Лисий – у реанімації, інформує «Вечірня Умань».

Півтора десятка автівок збилися у сім куп та заблокували автобан «Київ-Одеса». П'ятикілометрова ділянка на межі Черкаської і Кіровоградської областей, неподалік селища Улянівка, перетворилась на кладовище розбитих автомобілів. Повністю блоковано близько 5 кілометрів автобану в напрямку Одеси. Затори розтягнулися більше ніж на 40 кілометрів – від Улянівки до Умані. Є 4 потерпілих. Найбільше постраждав журналіст «Надзвичайних новин» Юрій Лисий: він був за кермом червоного «Шевроле», яке протаранило причіп вантажівки. Наразі його стан оцінюють як важкий і за його життя борються лікарі Уманської нейрохірургії. В аваріях влада звинувачує туман та водіїв, що не дотримали безпечної дистанції.

– Перше ДТП сталося у 7.30 ранку, – розповідає начальник служби автомобільних доріг Черкаської області Михайло Уманець. – Через ожеледь зупинилась одна вантажівка. Позаду в умовах сильного туману, його протаранила наступна. І почалося. Основна причина ДТП – це туман. Якщо туман, то і літом, і в суху погоду машини б’ються, бо звичка переключити передачу нижче – не всім доходить.

Самі ж водії стверджують: у ДТП потрапили не тільки через туман, а й не посипану дорогу – вона справді слизька, як скло. слідів посипання не видно. Кажуть: навіть ДАІ не зупиняло, щоб попередити про негаразди попереду.


– Прямували з Києва на легковому авто «Ланос», – розповідає Світлана Іщенко. – Їхали в напрямку міста Одеси у справах. Вважаю, що ДТП сталося не з вини нашого водія. Дві фури, що їхали перед нами, на очах зіткнулися та загородили дорогу. У нас не було іншого виходу. Паски безпеки, слава Богу, були пристебнуті, і спрацювали подушки, тому всі уціліли. Хочеться звернути увагу, що коли ми виїхали, протягом всього шляху на дорозі був лід. І жодного транспортного засобу дорожньої служби ми на своєму шляху у нашому напрямку і зворотньому не зустрічали.

Розтягували автомобілі силами МНС Улянівки та Голованівська. Відновити рух по автобану вдалося лише під вечір, коли останню вантажівку прибрали з дороги.

ТУТ можна переглянути відео з місця події


реклама

Коментарі  

 
-1 #4 комент 17.12.2012 17:13
ага - туман винен!! та винен! але і без туману на такій дорозі, як каток (видно на відео) не сильно затормозиш і при швидкості в 40. А де ті хто посипають дороги на сумашедші гроші, за які звітуються! і куди посипають? собі в кармани - то зрозуміло, що туман винен....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Василь 16.12.2012 11:27
нормально, уряд Азарова таким чином стимулює ринок автоПРодаж
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Виктор 16.12.2012 11:10
Бардак!!!Владі немає діла, їм тільки давай бабло!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 Лорд Байрон 16.12.2012 10:10
Нехер летать, нужно безопасную скорость выбирать, я от Трускавца до Николаева ехал со скоростью 60 км/ч по стеклу, видел и эту аварию и многие другие и приехал целый и невридимый на машине котрая может ехать 200 км/ч, а фурам вообще запретить по ночам ездить при плохих погодных условиях.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100