реклама Делікат

Зростання ризику виникнення пожеж у природних екосистемах прогнозують на Черкащині. На сьогодні вже зафіксована 131 пожежа.

Про це повідомила під час брифінгу начальниця сектору агітаційної та пропагандистської роботи центру забезпечення діяльності ГУ ДСНС України в Черкаській області Оксана Крутоус.

IMG_20240522_174013

– За прогнозами синоптиків, цього тижня очікуємо найвищий рівень пожежної небезпеки – п’ятого класу. Минулого року таких пожеж було 129. Невелике, але зростання є, тому на це варто звертати увагу, – сказала Оксана Крутоус.

Серед ключових причин виникнення пожеж: порушення правил пожежної безпеки під час відвідування лісів, випалювання сухої рослинності, її залишків, недотримання заходів пожежної безпеки під час проведення польових робіт.

– 90% пожеж у природних екосистемах – результат людської недбалості. Укотре звертаємо увагу наших громадян на відповідальності, дотриманні правил безпеки, особливо зараз, у пожежонебезпечний період.

Вона додала, що одними з ефективних методів моніторингу ситуації з пожежами є застосування БпЛА. Безпілотники допомагають виявляти загоряння сухої рослинності на початкових етапах.

Фахівці ДСНС нагадують громадянам про адміністративну відповідальність за скоєні правопорушення. За статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення за «самовільне випалювання рослинності або її залишків» на громадянина накладається штраф, розміром від 3 060 до 6 120 грн. На посадових осіб – від 15 300 грн до 21 420 грн.

За ті ж дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожує штраф у розмірі від 6 120 грн до 12 240 грн.

Згідно зі статтею 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою накладення штрафу на громадян від 1 530 до 4 590 грн, на посадових осіб – від 4 590 до 15 300 грн.

Юлія Капуш

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100